ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε τέσσερις οδηγούς ταξί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από επιβάτες στο Λαύριο

Χειροπέδες σε τέσσερις οδηγούς ταξί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από επιβάτες στο Λαύριο
Pixabay

Χειροπέδες σε τέσσερις οδηγούς ταξί πέρασαν οι αστυνομικοί στην Αττική, καθώς εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από επιβάτες στο λιμάνι του Λαυρίου. 

Οι οδηγοί ηλικίας 32, 37, 57 και 60 ετών συνελήφθησαν χθες το πρωί, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως προέκυψε, τρεις εκ των κατηγορουμένων οδηγών εισέπραξαν από τους επιβάτες το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ αντί του νόμιμου κομίστρου των 150 ευρώ για το δρομολόγιο «Λιμάνι Λαυρίου – Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης», μετ’ επιστροφής.

Ο άλλος κατηγορούμενος εισέπραξε για τη διαδρομή «Κέντρο Λαυρίου – Λιμάνι Λαυρίου», συνολικού μήκους 1,5 χιλιομέτρου, το χρηματικό ποσό των 12 ευρώ, αντί του νόμιμου κομίστρου των 4 ευρώ.

odigoi-taksi.jpg

Σε βάρος των οδηγών σχηματίστηκε δικογραφία για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου ενώ βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Οι έλεγχοι, με στόχο την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους μετακινούμενους πολίτες, θα συνεχισθούν, τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της.