Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας - Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Πυροσβέστης σε κατάσβεση πυρκαγιάς
INTIME NEWSΚαλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 11/7 και απείλησε τον οικισμό Γαλατά για τον οποίο νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.
Η μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και οι συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα αποδείχθηκαν καθοριστικές, καθώς ανέκοψαν την ορμή που είχε αναπτύξει η φωτιά και περιόρισαν την εξάπλωσή της.

Η επιχείρηση κατάσβεσης παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, με τις δυνάμεις να επιχειρούν για την πλήρη οριοθέτηση του μετώπου και την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 48 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 15 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Την ίδια στιγμή μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Γαλατά ώστε να εγκαταλείψουν άμεσα τις οικίες τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός για φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας - Ήχησε το 112 για εκκένωση
Σε ύφεση η φωτιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης
Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια στην Ηγουμενίτσα
Γκιουλέρ: Πρόταση της Τουρκίας στην Αίγυπτο για τις θαλάσσιες ζώνες - Τι είπε για την Ελλάδα
13:41
Ουκρανία: Επανήλθε το Starlink μετά το «μπλόκο» - Λειτουργεί στα 400 χλμ./ώρα
13:29
Κως: Συνελήφθη 42χρονος με 13 ναρκωτικά δισκία – Τα έκρυβε στο παπούτσι του
13:18
Ιορδανία: Στους οχτώ οι νεκροί από την επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Τριήμερο πένθος
13:10