Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας - Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Πυροσβέστης σε κατάσβεση πυρκαγιάς
INTIME NEWSΚαλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 11/7 και απείλησε τον οικισμό Γαλατά για τον οποίο νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.
Η μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και οι συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα αποδείχθηκαν καθοριστικές, καθώς ανέκοψαν την ορμή που είχε αναπτύξει η φωτιά και περιόρισαν την εξάπλωσή της.

Η επιχείρηση κατάσβεσης παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, με τις δυνάμεις να επιχειρούν για την πλήρη οριοθέτηση του μετώπου και την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 48 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 15 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Την ίδια στιγμή μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Γαλατά ώστε να εγκαταλείψουν άμεσα τις οικίες τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός για φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας - Ήχησε το 112 για εκκένωση
Σε ύφεση η φωτιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης
Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια στην Ηγουμενίτσα
AtmoHub: Ποιες περιοχές επηρεάζονται από τις φωτιές σε Πόρτο Γερμενό, Βοιωτία, Φωκίδα και Αιγιάλεια
18:14
Liveblog: Συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος στο Πόρτο Γερμενό - Καίγονται σπίτια στη Φωκίδα
18:00
Φωτιά στην Φωκίδα: Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το πύρινο μέτωπο - Απειλείται και το χωριό Πευκάκι
17:55
Αναστολή αδειών στο Πυροσβεστικό Σώμα - Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
17:48