ΕΛΛΑΔΑ

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία αρχείου

INTIME NEWS

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες της 2ης και της 21ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 20 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και των πυροσβεστών που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών.

Επίσης για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 4 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Στην επιχείρηση συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην επιχείρηση συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς, υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Στις 16:58 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς και στις 17:12 ακολούθησε δεύτερο μήνυμα που καλούσε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Μουσικό Σχολείο Πυλαίας να απομακρυνθούν προς Πυλαία.

Για την πυρκαγιά ενεργοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνήσει τα αίτιά της.