ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Προκηρύσσεται εντός του μήνα το πρόγραμμα για 10.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: Προκηρύσσεται εντός του μήνα το πρόγραμμα για 10.000 ανέργους
Το κατάστημα του ΟΑΕΔ στην Καλλιθέα, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Στο νέο πρόγραμμα που θα προκηρύξει εντός του Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ και θα αφορά 10.000 ανέργους, αναφέρθηκε η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, σημειώνοντας πως αυτό θα αφορά ανέργους από 30 έως 49 ετών.

Το πρόγραμμα, όπως είπε η κ. Καραμεσίνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» θα προσφέρει τη δυνατότητα σε αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ για τρεις μήνες να προσληφθούν σε νέες θέσεις εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ και στο σύστημα του υπουργείου Ανάπτυξης, εξήγησε η κ. Καραμεσίνη.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ είπε, επίσης, ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην απορρόφηση της ανεργίας για τις ηλικίες που απευθύνεται. Τόνισε ότι οι επιχειρήσεις ζητούν κυρίως άτομα 30 ετών για προσλήψεις, αλλά ο οργανισμός επεκτείνει το πρόγραμμα για άτομα μέχρι 49 ετών.

Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε άνεργο που προσλαμβάνεται θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για 12 μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ