Συντριβή ελικοπτέρου στη Σίφνο: Ποιοι ήταν οι νεόνυμφοι Βρετανοί- Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοί τους
Ένα νεόνυμφο ζευγάρι από τη Βρετανία και ένας Έλληνας πιλότος, ήταν οι τρεις επιβαίνοντες του ιδιωτικού ελικοπτέρου που συνεντρίβη το απόγευμα της Δευτέρας (17/8) στη Σίφνο.
Oι Αλεξάντερ Κρόμι και Μαρί Έμπερτ, είχαν μισθώσει το ιδιωτικό ελικόπτερτο από το Μαρκόπουλο με προορισμό τη Σίφνο.
Σύμφωνα με το skynews, ο 31χρονος εργαζόταν ως αντιπρόεδρος στην Blackstone, μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες επενδύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων. Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη 18/8 λέγοντας ότι είναι «σοκαρισμένη» από τον θάνατο του ζευγαριού.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε:
«Είμαστε σοκαρισμένοι από τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του συναδέλφου μας Άλεξ Κρόμι και της συζύγου του Μαρί Έμπερτ, οι οποίοι γιόρταζαν το μήνα του μέλιτός τους».
«Ο Άλεξ ήταν αγαπητός σε όλους όσους τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του στο Μπλάκστοουν, και οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους αγαπημένους του».
Απόστρατος της Αεροπορίας Στρατού ο πιλότος
Ο χειριστής ήταν Έλληνας, απόστρατος της Αεροπορίας Στρατού που είχε αναλάβει τη μοιραία πτήση από το Μαρκόπουλο με προορισμό τη Σίφνο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πιλότος είχε αποστρατευτεί περίπου πριν από μία δεκαετία και πέρσι εντάχθηκε στην ιδιωτική εταιρεία εναέριων μεταφορών όπου εργαζόταν μέχρι σήμερα.
Υπενθυμίζεται, πως το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Θόλος, κοντά στο ελικοδρόμιο, όταν το ελικόπτερο, λίγα μόλις μέτρα πριν από την προβλεπόμενη προσγείωσή του, έχασε τον έλεγχο. Από τη συντριβή προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη και το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πτώση ελικοπτέρου στη Σίφνο: Τα 4 πιθανά σενάρια - Τι λέει πραγματογνώμονας στο CNN Greece
Σίφνος: Στα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή του ελικοπτέρου επικεντρώνονται οι έρευνες
Πτώση ελικοπτέρου στη Σίφνο: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
16:19
Τέσσερις τραυματίες μετά από ανατροπή αυτοκινήτου στην Κόρινθο - Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
16:18
Άλμα 31,6% στις πτωχεύσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2026 - Τα στοιχεία της Eurostat
16:09
Νεκρός ναυτικός από επιθεση σε ελληνόκτητο πλοίο στο Ορμούζ - Η ανακοίνωση της Intercargo
15:59