ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Φωτιά, πετροπόλεμος και καταστροφές στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας (vids)

Χίος: Φωτιά, πετροπόλεμος και καταστροφές στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας (vids)
Σκηνές βίας και καταστροφές αντίστοιχες με εκείνες που είχαν εκτυλυχθεί πριν από μερικούς μήνες στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη (από όπου και η φωτογραφία) σημειώθηκαν στη Χίο. EUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Χίο, όταν μετανάστες άρχισαν να σπάνε αυτοκίνητα και να ρίχνουν βεγγαλικά στα σπίτια που βρίσκονται γύρω από τον καταυλισμό της Σούδας, ενώ έβαλαν και φωτιά στη δομή φιλοξενίας.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, επικαλούμενο πληροφορίες από περιοίκους, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ όταν ομάδα μεταναστών έσπασε βιτρίνα σε κατάστημα βεγγαλικών της περιοχής παίρνοντας από μέσα μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στον καταυλισμό και ανάβοντάς τα άρχισαν να τα πετούν ακόμα και στα γειτονικά σπίτια με τους περίοικους να καλούν σε βοήθεια. Ένταση υπήρξε και μέσα στον καταυλισμό, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα παραδόθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος του.

Ακολούθησε και πετροπόλεμος, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αυτοκίνητα.

dscn7715 0

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αστυνομίας που απέκλεισε τους γύρω δρόμους, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης άτομα από τον χώρο της Χρυσής Αυγής άρχισαν να καλούν σε συγκέντρωση στην περιοχή. Με την εμφάνισή τους, αρκετοί από τους οποίους κρατούσαν και σιδηρολοστούς, τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερη ακτίνα, ενώ αναφέρεται ότι προπηλακίστηκαν ακόμα και συλληφθέντες μετανάστες μέσα σε κλούβα της Αστυνομίας.

Παρά την παρουσία των ΜΑΤ, οι μετανάστες δεν υποχωρούσαν για αρκετή ώρα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει έφοδος στον καταυλισμό. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός, ενώ η κατάσταση φάνηκε να ηρεμεί λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ