ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίζεται ο Κασιδιάρης στις 15/09 - «Σίγουρη η κάθοδός του στις εκλογές» λέει η δικηγόρος του

Αποφυλακίζεται ο Κασιδιάρης στις 15/09 - «Σίγουρη η κάθοδός του στις εκλογές» λέει η δικηγόρος του

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στη δίκη της "Χρυσής Αυγής" στο Εφετείο, (φωτογραφία αρχείου)

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Την αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη την προσεχή Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, γνωστοποίησε η δικηγόρος του σήμερα, Παρασκευή. 

Στη σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, αναφέρεται ακόμη ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης θα κατέβει κανονικά στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Ηλίας Κασιδιάρης μετά την αποφυλάκισή του θα παραχωρήσει συνέντευξη Tύπου

Η ανακοίνωση

Πιο αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Υπό την ιδιότητα μου ως συνηγόρου υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη, σας γνωστοποιώ ότι η απόλυσή του από το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού θα λάβει χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 12.00. Ο κος Κασιδιάρης είναι ο μοναδικός έλληνας κρατούμενος που αποφυλακίζεται, έχοντας ολοκληρώσει το σύνολο ΟΛΗΣ της ποινής του, χωρίς αμετάκλητη καταδίκη.

Σε ένα κράτος δικαίου αυτό αποτελεί ρωγμή και πλήγμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του τεκμηρίου αθωότητας του, που ακόμη παραμένει ενεργό.

Ως προς την σίγουρη κάθοδό του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με πολιτικό φορέα, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου από τον ίδιο, μετά την αποφυλάκισή του, προκειμένου να μην αναπαράγονται ανυπόστατες φήμες.

Με εκτίμηση και σεβασμό

Βάσω Πανταζή»