ΕΛΛΑΔΑ

Χαμόγελο του Παιδιού: 1.400 παιδιά κακοποιήθηκαν το 2016 στην Ελλάδα

Χαμόγελο του Παιδιού: 1.400 παιδιά κακοποιήθηκαν το 2016 στην Ελλάδα

Με ένα αριθμό που σοκάρει υποδέχθηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού», την Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. 1.400 παιδιά κακοποιήθηκαν το 2016 στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, σε ένα θέμα τόσο λεπτό όσο η κακοποίηση ενός παιδιού, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, καθώς τα περισσότερα περιστατικά αποκρύπτονται και δεν βγαίνουν ποτέ στην επιφάνεια.

Η ψυχολόγος Βάσω Χατζή μίλησε στο Αθηναϊκό πρακτορείο, με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, για τη χθεσινή Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Σύμφωνα με την κυρία Χατζή:

«η πιο σημαντική μορφή κακοποίησης των παιδιών για το 2016, είναι η σωματική κακοποίηση, ενώ ακολουθούσαν σε μικρότερο βαθμό η συναισθηματική κακοποίηση και η παραμέληση - εγκατάλειψη ανηλίκων».

Από τα 1400 παιδιά τα 74 κακοποιήθηκαν στην Θεσσαλία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του συλλόγου το «Χαμόγελο του Παιδιού». Ενώ, τα περισσότερα κρούσματα αφορούσαν την ηλικιακή ομάδα από 7 - 12 ετών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Θεσσαλική πόλη από το «Χαμόγελο του Παιδιού», εκτός από τα στοιχεία, αλλά και τις μορφές κακοποίησης που βιώνουν τα παιδιά, οι παρουσιάσεις αφορούσαν το θέμα της βελτιστοποίησης της επικοινωνίας στην οικογένεια, με εισηγήτρια την υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σοφία Καστανίδου, ενώ το θέμα με τίτλο «Θέτοντας την ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών σε πρώτη προτεραιότητα», ανέπτυξε η ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Ειρήνη Κουφάκη.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι παρόντες, παρακολούθησαν μια ιστορία παιδικής κακοποίησης, από την θεατρολόγο Λένα Χαϊδούτη, σε συνεργασία με τους μαθητές της Εικαστικής Παιδικής Σκηνής της Κάκιας Χαλήμαγα Χατζή.

Και η Google τίμησε τη σημερινή ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού με ένα πολύχρωμο Doodle, που ζωγράφισαν παιδιά.

Capture

ΔΗΜΟΦΙΛΗ