Κως: Συνελήφθη 17χρονος για δύο απάτες - Επιχείρησε να διαφύγει με πλοίο
Φωτογραφία αρχείου
UnsplashΔύο υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών στην Κω εξιχνιάστηκαν άμεσα χθες Δευτέρα 22/9 από την Αστυνομία, η οποία συνέλαβε έναν 17χρονο, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 20χρονος συνεργός του.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, άγνωστος τηλεφώνησε σε δύο γυναίκες, προσποιούμενος στη μία περίπτωση τον λογιστή και στην άλλη υπάλληλο εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας. Τις έπεισε να αφήσουν χρήματα και τιμαλφή έξω από τις κατοικίες τους, προκειμένου, δήθεν, να καταγραφούν ή να προστατευθούν από υπέρταση του ηλεκτρικού δικτύου. Στη συνέχεια, οι δύο κατηγορούμενοι μετέβησαν στα σημεία με μοτοσικλέτα και τα αφαίρεσαν.
Ο 17χρονος εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ (Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας), λίγο πριν επιβιβαστεί σε πλοίο για να φύγει από το νησί. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.970 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατασχέθηκαν επίσης η μοτοσικλέτα, το κράνος και τα υποδήματα που φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάπραξη των αδικημάτων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνελήφθη 16χρονος που παρέσυρε πεζή με μηχανή στην Κω - Χειροπέδες και στον πατέρα του
Κως: Συνελήφθη 36χρονος για ηλεκτροσυγκόλληση σε ημέρα με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς
Πτώση αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους F-6 στη Γερμανία
17:20
Ένταλμα σύλληψης της επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Αλβανίας για διαφθορά
17:17
Κεραμεικός: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω καθίζησης του δρόμου
17:09
Η 18χρονη κόρη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί έγινε «έμπορος» σε παζάρι
17:03