ΕΛΛΑΔΑ

Black Friday: Κοσμοπλημμύρα στα εμπορικά καταστήματα (pics+vid)

Black Friday: Κοσμοπλημμύρα στα εμπορικά καταστήματα (pics+vid)
CNN Greece

Με ειδικές προσφορές και εκπτώσεις «γιορτάζουν» την Μαύρη Παρασκευή τα καταστήματα και στην Ελλάδα.

Το... έθιμο της Black Friday έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του πέρυσι, με τους επαγγελματίες του εμπορίου να εκτιμούν ότι φέτος η προσέλευση του κόσμου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Πολλά εμπορικά καταστήματα είχαν φροντίσει από νωρίς να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τις προσφορές τους, με πολλά υποσχόμενα διαφημιστικά σποτ.

Μπορεί να πρόκειται για μια... ξενόφερτη γιορτή, που έφτασε στην Ελλάδα μόλις πέρυσι, όμως από νωρίς το πρωί πλήθος καταναλωτών σχηματίζει ουρές έξω από πολυκαταστήματα κυρίως, θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές για να κάνουν τις αγορές τους.

Το CNN Greece βρέθηκε σε Μαρούσι και Πειραιά, όπου από τις πρωινές ώρες οι καταναλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από πολυκαταστήματα περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες και να μπουν μέσα για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

IMG 3790

Πηγή: CNN Greece

IMG 3792

Πηγή: CNN Greece

IMG 3793

Πηγή: CNN Greece

IMG 3794

Πηγή: CNN Greece

IMG 3795

Πηγή: CNN Greece

IMG 3796

Πηγή: CNN Greece

Η «μαύρη Παρασκευή» ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, όπου γιορτάζεται παραδοσιακά την επομένη της ημέρας των Ευχαριστιών, με σκηνές απείρου κάλλους να διαδραματίζονται στα εμπορικά καταστήματα, με καταναλωτές ακόμη και να ποδοπατούνται στην προσπάθειά τους να κάνουν δικό τους κάποιο προϊόν.

Τελευταία όμως η Μαύρη Παρασκευή πέρασε τον Ατλαντικό και γιορτάζεται πλέον σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, αλλά και Πολωνία, Φινλανδία και πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως.

Λέγεται δε «Μαύρη Παρασκευή» γιατί παραδοσιακά τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτής της ημέρας, είναι τα σημαντικότερα της χρονιάς, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να καταγράφουν κέρδη, να έχουν «μαύρο» το τελικό αποτέλεσμα του ισολογισμού τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ