ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ξεγλιστρούσε από τους αστυνομικούς η σπείρα ναρκωτικών

Πώς ξεγλιστρούσε από τους αστυνομικούς η σπείρα ναρκωτικών

Κεντρική καφετέρια στην πλατεία Αμερικής ήταν το ορμητήριο και ο χώρος συγκέντρωσης των εμπόρων ναρκωτικών που για χρόνια διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χασίς και ηρωίνης στο κέντρο της Αθήνας.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, για πρώτη φορά, κατάφερε να φτάσει στο πυρήνα της εγκληματικής συμμορίας που η δράση της στις γειτονιές της Αθήνας είχε γίνει φόβος και τρόμος.

Η επιχείρηση της αστυνομίας είχε την κωδική ονομασία «χίμαιρα». Συνολικά εμπλέκονται περισσότερα από 100 άτομα και, όπως είχε γράψει από το Σάββατο το CNN Greece, τα κέρδη ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ότι κάθε φορά που έφερναν στην Ελλάδα από την Αλβανία το χασίς, για να είναι σίγουροι ότι οι συνεργοί τους θα παραλάμβαναν πρώτης ποιότητας ναρκωτικά, τοποθετούσαν πάνω στα δέματα από ένα τραπουλόχαρτο.

astynomia2

Αρχηγός της πολυδαίδαλης συμμορίας φέρεται ένας Αλβανός ο οποίος βρίσκεται στη γειτονική χώρα και ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο "Γκέντι".

Για περισσότερους από οκτώ μήνες, έξι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών κατέγραφαν σε βίντεο αλλά και σε φωτογραφίες κάθε κίνηση αγοραπωλησίας των μελών της οργάνωσης. Όπως μάλιστα αποκάλυψαν στο CNN Greece, η μεγάλη δυσκολία στην έρευνα ήταν το γεγονός ότι οι έμποροι έπαιρναν τα πιο απίθανα μέτρα αυτοπροστασίας.

«Για να πάνε να παραδώσουν ποσότητα ναρκωτικών, έκαναν δεκάδες φορές την ίδια διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας άλλαζαν αυτοκίνητα ή μηχανές, με σκοπό να χάσουμε τα ίχνη τους. Μάλιστα για να μην είναι ορατή από άλλα μάτια η στιγμή που έδιναν τα ναρκωτικά και έπαιρναν τα χρήματα, φρόντιζαν να υπάρχουν γύρω τους πολλά άτομα για να τους κρύβουν...», λέει στο CNN Greece αξιωματικός που πήρε μέρος στην επιχείρηση.

Η πλατεία Αμερικής Δροσοπούλου, η πλατεία Κάνιγγος, η πλατεία Βικτωρίας, τα Προπύλαια και Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, ήταν η βασική πιάτσα για το εμπόριο θανάτου της συγκεκριμένης συμμορίας που είχε φτάσει στο σημείο να ξεπλένει τα κέρδη της με δήθεν κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν μάλιστα η δράση των εμπόρων να είχε επεκταθεί και έξω έπο σχολεία των περιοχών αυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ