ΕΛΛΑΔΑ

Υποστήριξη στην οικογένεια του τρίχρονου που έπεσε θύμα απόπειρας απαγωγής

Υποστήριξη στην οικογένεια του τρίχρονου που έπεσε θύμα απόπειρας απαγωγής
Quinn Rooney/Getty Images/Ideal Image (φωτογραφία αρχείου)

Το παραμύθι μετατράπηκε σε σενάριο ταινίας τρόμου. Και ο μικρούλης που έπεσε στα χέρια εγκληματικής ομάδας που προσπάθησαν να το απαγάγουν από την αγκαλιά της μητέρας του, βρίσκεται σε κατάσταση τρόμου.

“Το περιστατικό του έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην ψυχή του και χρειάζεται συμπαράσταση” , επισημαίνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece , o κ. Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”.

Ένα παραμύθι που καθήλωνε κάθε βράδυ το τρίχρονο αγόρι, που έπεσε θύμα απόπειρας απαγωγής, ήταν εκείνο που του έσωσε τη ζωή. Ήταν η ιστορία, που του διάβαζε η μητέρα του για να αποκοιμηθεί, την “ Κοκινοσκουφίτσα με τον Κακό Λύκο”.

Όμως αυτό που δεν διανοείτο να περιγράψει κανένας παραμυθάς, τον εφιάλτη του αποχωρισμού του παιδιού από τη μαμά του, έζησε ο μικρούλης στη Βάρη όταν με την βία εγκληματική ομάδα, προσπάθησε να τον απαγάγει μέσα από super market.

“Το τρίχρονο παιδάκι, γνώριζε για τον κακό λύκο, δεν μπορούσε όμως να φανταστεί ότι υπάρχουν και κακοί άνθρωποι”, είπε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

To παιδί άρπαξε η συμμορία από τα χέρια της μητέρας του, το κατεύθυναν προς την έξοδο του super market και προσπάθησαν να το επιβιβάσουν σε αυτοκίνητο. Εκείνο όμως άρχισε να φωνάζει, να κλαίει, να αντιστέκεται. Πελάτες του καταστήματος αντελήφθησαν το γεγονός και οι επίδοξοι απαγωγείς τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό, τους συνέλαβε και τους ανακρίνει.

Όπως επισημαίνει στο CNN Greece ο κ. Γιαννόπουλος, οργανωμένα κυκλώματα απαγωγέων παιδιών δρουν στα Βαλκάνια και έχουν μεταξύ τους δίαυλο επικοινωνίας. Όμως το πρόσφατο περιστατικό, που κατήγγειλε η μητέρα του τρίχρονου στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, που κατέληξε στη σύλληψης της εγκληματικής ομάδας, είναι το πρώτο που σημειώθηκε στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ