ΕΛΛΑΔΑ

Το ΔΝΤ ζήτησε να ανοίγουν και τις 52 Κυριακές τα εμπορικά καταστήματα

Το ΔΝΤ ζήτησε να ανοίγουν και τις 52 Κυριακές τα εμπορικά καταστήματα

Την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου φαίνεται ότι ζήτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η απαίτηση αυτή του ΔΝΤ, έφτασε στην ελληνική κυβέρνηση, την Περασμένη Παρασκευή, με ηλεκτρονικό μήνυμα, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το Ταμείο ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε σχετικό νόμο μέσα στον Δεκέμβριο. Οι εκπρόσωποι το ΔΝΤ μάλιστα τόνισαν ότι το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου περιλαμβάνεται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που δεν εφαρμόστηκε.

Όσον αφορά στην ελληνική πλευρά, η απάντησή της ήταν αρνητική, με το υπουργείο Οικονομικών να προβάλλει το επιχείρημα ότι επεξεργάζεται τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να καθοριστούν γενικά ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια με βάση τα οποία μια περιοχή θα χαρακτηρίζεται τουριστική.

Όπως σημείωσε το ΥΠΟΙΚ, σε αυτές τις περιοχές, οι αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να αποφασίζουν τον αριθμό των Κυριακών αλλά και τον χρόνο που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι το σημερινό σύστημα αποδίδει καθώς σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το ΥΠΟΙΚ ο μέσος όρος που είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές είναι 38,6.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ