ΕΛΛΑΔΑ

38χρονος Έλληνας με παρελθόν στις φυλακές ο αυτόχειρας της Πλατείας Θεάτρου

38χρονος Έλληνας με παρελθόν στις φυλακές ο αυτόχειρας της Πλατείας Θεάτρου
CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Ταυτοποιήθηκε ο αυτόχειρας άνδρας που έβγαλε το όπλο και αυτοκτόνησε στην πλατεία Θεάτρου.  Πρόκειται για 38χρονο Έλληνα ο οποίος είχε στο παρελθόν εκτίσει ποινή φυλάκισης στις φυλακές Ηρακλείου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος είχε παραβιάσει όρους από τις φυλακές Χαλκίδας και πρόκειται για κακοποιό ο οποίος είχε σκοτώσει γυναίκα κατά τη διάρκεια ληστείας σε αρτοποιείο στον Άγιο Δημήτριο.

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο πιστοποίησε ότι πρόκειται για αυτοκτονία σημειώνοντας ότι αυτή προήλθε από εξ επαφής τραύμα στο κεφάλι.

Τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι περιγράφουν πώς ο άνδρας έβγαλε το όπλο και αυτοκτόνησε στην πλατεία Θεάτρου, εξετάζουν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι μάρτυρες του περιστατικού αναφέρουν πως ο δράστης ήταν πεσμένος και ο αστυνομικός του έλεγε να απομακρύνει τα χέρια του από το πιστόλι. Του φώναζε " ...να βλέπω τα χέρια σου.. εκείνος όμως πρόλαβε να αρπάξει το πιστόλι του και να αυτοπυροβοληθεί ".

Είχε προηγηθεί καταδίωξη αστυνομικών στην ομάδας ΔΙΑΣ όπου μάλιστα ο άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά στον ώμο έναν αστυνομικό ο οποίος μεταφέρθηκε για να χειρουργηθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

final 2

Δίπλα στον αυτόχειρα βρέθηκε και το όπλο του. Από την πρώτη στιγμή, στέλεχος της ΕΛΑΣ έλεγε στο CNN Greece ότι:

Ίσως πρόκειται για άτομο που έχει δικαστικές εκκρεμότητες και προέρχεται από το κοινό ποινικό και δεν ήθελε να πέσει στα χέρια της αστυνομίας.

final 3

Πάνω του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο εξετάστηκε από τους αστυνομικούς και τελικά έδωσε τις απαντήσεις τόσο για την ταυτότητα του νεκρού όσο και για πιθανές επαφές του με εγκληματικά στοιχεία.

final 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ