ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Θεάτρου: Στο μικροσκόπιο το κινητό του αυτόχειρα

Πλατεία Θεάτρου: Στο μικροσκόπιο το κινητό του αυτόχειρα
CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Το κινητό τηλέφωνο του 38 χρόνου δραπέτη και σκληρού κακοποιού που αυτοκτόνησε μετά από συμπλοκή με τους αστυνομικούς εξετάζουν οι Αρχές.

Από τις επαφές που είναι καταχωρημένες αλλά και από τις κλήσεις που είχε δεχτεί, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ποιοί τον έκρυβαν και που, από την ημέρα που πήρε άδεια από τις φυλακές και δεν επέστρεψε και το δεύτερο αν είχε οποιεσδήποτε σχέσεις και επικοινωνίες με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και με άτομα που κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας.

Το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία μιας γυναίκας μετά από ληστεία και το ότι στις φυλακές φέρεται να συμμετείχε σε συμπαράσταση των Πυρήνων της Φωτιάς με αποχή από το συσσίτιο, κάνει τις Αρχές να θέλουν να διαπιστώσουν αν υπήρξε οποιοδήποτε δίκτυο από πλευράς των τρομοκρατών που βοήθησε τον δραπέτη.

final 4

Οι αστυνομικοί τον χαρακτηρίζουν σκληρό κακοποιό, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη ληστεία και τη δολοφονία της γυναίκας επέστρεψε και κοιμήθηκε στο σπίτι του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Υπενθυμίζεται ότι δίπλα στον αυτόχειρα βρέθηκε και το όπλο του. Από την πρώτη στιγμή, στέλεχος της ΕΛΑΣ έλεγε στο CNN Greece ότι:

Ίσως πρόκειται για άτομο που έχει δικαστικές εκκρεμότητες και προέρχεται από το κοινό ποινικό και δεν ήθελε να πέσει στα χέρια της αστυνομίας.

final 3

Από το 2004 και μετά είχε συλληφθεί και άλλες φορές για ληστείες ενώ είχε κατηγορηθεί και για διακίνηση ναρκωτικών μέσα στις φυλακές.

Οι αρμόδιες Αρχές δεν είναι σε θέση να πουν αν συνέχιζε να έχει επικοινωνίες με έγκλειστα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και μετά την λήξη της διαμαρτυρίας και την αποχή από το συσσίτιο.

final 1

Πάντως το γεγονός ότι στο σημείο που άρχισε η συμπλοκή με τους αστυνομικούς συχνά κάνουν την εμφάνιση τους έμποροι ναρκωτικών, οδηγεί τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ίσως είχε εμπλακεί σε κάποιο κύκλωμα εμπόρων.

Έγινε ακόμα γνωστό, ότι είχε εκμυστηρευθεί πολλές φορές στους γονείς του ότι θα προτιμούσε να αυτοκτονήσει από το να πέσει στα χέρια των αστυνομικών σε περίπτωση συμπλοκής, κάτι που δείχνει ότι είχε πάρει από καιρό τις αποφάσεις του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ