ΕΛΛΑΔΑ

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Θα διαρκούν περισσότερο

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Θα διαρκούν περισσότερο

Αλλαγές στον θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων φέρνει διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στη Βουλή. Παρά τις ενστάσεις μερίδας του εμπορικού κόσμου για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, η κυβέρνηση προχωρά στην αύξηση των ημερών που θα διαρκούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις κατά ένα δεκαήμερο.

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση που προωθείται προβλέπει ότι από το 2017 οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα έχουν διάρκεια 30 ημερών, η κατανομή των οποίων σε ετήσια βάση θα γίνεται με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη και έπειτα από συμφωνία με τους παραγωγικούς φορείς του εμπορίου.

Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειαρχής θα αποφασίζει πώς θα κατανέμεται το 30ήμερο αυτό, αλλάζοντας τα μέχρι σήμερα ισχύοντα που προβλέπουν ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις διεξάγονται κάθε πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και του Μαΐου.

Η κατανομή των ημερών εντός του έτους θα είναι ελεύθερη, όμως θα πρέπει να οριστεί από τον αντιπεριφερειάρχη εντός τριών μηνών από την ψήφιση της διάταξης και θα περιλαμβάνει δυο Κυριακές κατά τις οποίες θα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα. Η απόφαση για τον καθορισμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων θα μπορεί να τροποποιείται κάθε χρόνο έως και την 1η Δεκεμβρίου.

Στις περιπτώσεις που δεν θα υπάρχει απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διεξάγονται σε δύο δεκαπενθήμερα μέσα στο έτος και συγκεκριμένα το πρώτο του Νοεμβρίου και το πρώτο του Μαΐου.

Αναφορικά με τις τακτικές εκπτώσεις, αυτές θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο και συγκεκριμένα οι χειμερινές από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου έως και το τέλος Φεβρουαρίου και οι θερινές από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης

Μειωμένος 40% ο τζίρος των καταστημάτων στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ