ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο 31χρονος πρόσφυγας που κακοποιούσε παιδί στη Σούδα

Συνελήφθη ο 31χρονος πρόσφυγας που κακοποιούσε παιδί στη Σούδα
Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας (αρχείο)

Συνελήφθη ο 31χρονος Σύρος πρόσφυγας που φαίνεται σε βίντεο να κακοποιούσε ένα παιδί στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο αντιδήμαρχος του νησιού Γιώργος Καραμανής προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία η οποία προχώρησε αμέσως στη σύλληψη του φερόμενου ως πατέρα του ανήλικου παιδιού.

Οι Αρχές ερευνούν αν ο 31χρονος Σύρος έχει απαγάγει το παιδί από άλλη οικογένεια προσφύγων και χρησιμοποιούσε το βίντεο για να τους εκβιάσει. Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει ότι η γυναίκα του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και με το βίντεο ήθελε να την πείσει να περάσει και αυτή στη Χίο. Πάντως μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διερευνάται ο ισχυρισμός του δράστη δηλαδή αναζητείται η γυναίκα που υποδεικνύει ως σύζυγο του και μητέρα του παιδιού.

Επίσης διερευνώνται πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες που δείχνουν τον συλληφθέντα οπλισμένο, σύμφωνα με τις οποίες είχε σχέσεις με την οργάνωση ISIS. Στην υπόθεση, έχουν εμπλακεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ.

Το παιδί με εντολή της Εισαγγελίας της Χίου παραδόθηκε σε μη κυβερνητική οργάνωση που δρα στη Χίο και περιθάλπει ανήλικους πρόσφυγες.

Τι δείχνει το βίντεο

Στο βίντεο αποτυπώνεται ο νεαρός άνδρας να χτυπά το παιδί την ώρα που αυτό κάνει μπάνιο. Στην προσπάθειά του να σταθεί όρθιο, ο μετανάστης είτε το τραβά είτε το χτυπάει στο πρόσωπο και στα πόδια με αποτέλεσμα το παιδί να πέφτει και πάλι κάτω.

Παρά τα κλάματα του παιδιού, ο μετανάστης συνεχίζει για αρκετή ώρα να το βασανίζει, μέχρι τη στιγμή που δέχεται την προτροπή από τρίτο άτομο να σταματήσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece το βίντεο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ένας πρόσφυγας που βρίσκεται στη Φινλανδία κάνοντας με αυτό τον τρόπο την καταγγελία του.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείουν ο συγκεκριμένος πρόσφυγας που ανήρτησε το βίντεο στο Facebook ενδεχομένως πριν βρεθεί στην Φινλανδία να είχε περάσει από τη Σούδα και να είχε γνώση της κατάστασης που επικρατούσε στον συγκεκριμένο καταυλισμό.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, με το οποίο επικοινώνησε το CNN Greece, το βίντεο με τα βασανιστήρια του ανήλικου αγοριού εστάλη στο inbox του Facebook του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού.

Αμέσως, ενημερώθηκαν από το Χαμόγελο του Παιδιού, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και το 3χρονο αγοράκι, απομακρύνθηκε άμεσα από τον καταυλισμό και βρίσκεται σε προστατευόμενος μέρος, ενώ ο συγκεκριμένος άντρας έχει συλληφθεί και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το politischios.gr. (Προσοχή, σκληρές εικόνες)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ