Αθωνιάδα Σχολή: Παντελώς ανυπόστατα τα περί 12χρονου μοναχού στο Άγιο Όρος
Ως «παντελώς ανυπόστατα», χαρακτηρίζονται τα δημοσιεύματα που θέλουν ένα 12χρονο παιδί να έχει καταφύγει στο Άγιο Όρος και να έχει γίνει μοναχός, από την αρμόδια, για την Αθωνιάδα Σχολή στις Καρυές, επιτροπή της Ιεράς Κοινότητας, η οποία τονίζει πως «η μοναδική ιδιότητα που φέρει είναι αυτή του μαθητού».
Στην ανακοίνωσή της η «Εφορία Αθωνιάδος Ακαδημίας», αναφέρει ότι «η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία είναι ελληνικό Δημόσιο σχολείο - γυμνάσιο και λύκειο - ευρισκόμενο στην χερσόνησο του Αγίου Όρους - Άθω, υπαγόμενο στο Υπουργείο Παιδείας του ελληνικού Κράτους και συγκεκριμένα στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.
Ο εν λόγω μαθητής φοιτά στο Τμήμα Υποδοχής (Ένταξης), δηλαδή στο τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, με προοπτική να συνεχίσει στις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου και βρίσκεται στην Αθωνιάδα με τη συγκατάθεση των γονέων του. Η μοναδική ιδιότητα που φέρει είναι αυτή του μαθητού».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην Αθωνιάδα Σχολή, η οποία ιδρύθηκε το 1749, σπουδάζουν, με βάση το πρόγραμμα που ακολουθούν και τα εκτός Αγίου Όρους γυμνάσια και λύκεια, εβδομήντα έξι μαθητές, από την Ελλάδα, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Λίβανο, Συρία, τα οποία διαμένουν σε οικοτροφείο της σχολής.
Με την αποφοίτηση συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ακολουθώντας σχολές της προτίμησής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Live Τσίπρας: Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι οι πολίτες θέλουν να καλύψουμε το πολιτικό κενό
19:16
Ομηρία σε ζωντανή μετάδοση στη Λάρισα: Ο 50χρονος κατέγραφε τις στιγμές τρόμου κρατώντας τσεκούρι
19:07
Διάσκεψη των Προέδρων: Ποιοι δικαστικοί προκρίνονται για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
18:59
Διαψεύδει ο Ρούμπιο ότι υπήρξε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία στην Αλάσκα
18:50