ΕΛΛΑΔΑ

Επίτιμος δημότης Παγγαίου ανακηρύχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Επίτιμος δημότης Παγγαίου ανακηρύχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

"Να εγκαταλείψουμε τον ατομισμό και να καλλιεργήσουμε την ανθρωπιά", έστειλε ως μήνυμα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή της ανακήρυξής του ως επίτιμο δημότη Παγγαίου στην έδρα του ομώνυμου δήμου την Ελευθερούπολη.

Ο Μακαριότατος βρέθηκε στην Ελευθερούπολη προσκεκλημένος του οικείου μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Ελευθέριο.

Στην ομιλία του ο κ. Ιερώνυμος στάθηκε στην αξία του ανθρώπου και στην ενότητα του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σ’ αυτά τα χρόνια της κρίσης, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι η Εκκλησία συμπληρώνει το έργο της Πολιτείας με κοινό επίκεντρο, τον άνθρωπο.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, στην ομιλία του αναφερόμενος στον αρχιεπίσκοπο έκανε λόγο για "έναν άνθρωπο των έργων και όχι των λόγων, που υλοποιεί ένα τεράστιο εκκλησιαστικό και ανθρωπιστικό έργο, προκειμένου να στηρίξει όλους τους έχοντες ανάγκη, σε μια εποχή δύσκολη, στην οποία ο λαός μας έχει ανάγκη από στηρίγματα".

Ο δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Ιερώνυμο την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και μια ποιμαντική ράβδο ως δώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ