Θεσσαλονίκη: «Ιταλικό» πάρτι για τους σεισμοπαθείς του Αματρίτσε (pics)
Λαχταριστές πίτσες και μακαρονάδες, ιταλικό φαγητό του δρόμου, μπύρες και κρασιά από τη γειτονική χώρα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι περνούν από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σκοπός; Η ενίσχυση των σεισμοπαθών του Αματρίτσε.
Γνήσιες ιταλικές πίτσες με ντομάτα και μοτσαρέλα, τραγανά αραντσίνι, γεμιστά παντσερότι, λεπτή πίτα πιαντίνα με αλλαντικά, ιταλικά μπέργκερ με σάλτσα γκοργκοντζόλα, παραδοσιακά ιταλικά αλλαντικά πορτσέτα και μορταδέλα, αγαπημένες πάστες και η «κορωνίδα» των ιταλικών ζυμαρικών, η γνωστή αματριτσιάνα.


ΠΗΓΗ: Thestival.gr
Από το πάρτι που στήθηκε δεν μπορούσε να λείπει η μουσική, την οποία επιμελείται DJ.


ΠΗΓΗ: Thestival.gr
Οι κόσμος πληρώνει για τις λιχουδιές ένα συμβολικό τίμημα που θα διατεθεί για την ενίσχυση των σεισμοπαθών του Αματρίτσε.
Την εκδήλωση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 το βράδυ, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 6ου Thessaloniki Food Festival.


ΠΗΓΗ: Thestival.gr
Explainer video: Η σκοτεινή πλευρά των γκλίτερ - Πώς βλάπτει τον πλανήτη η χριστουγεννιάτικη λάμψη
13:06
Τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό δέχθηκε ο Δήμαρχος Αη Στράτη: «Μου είπε ότι θα είναι στο πλευρό μου»
13:01
Ξεκάθαρη αντίδραση ζητά από τη Δύση ο Ζελένσκι για τα ρωσικά πλήγματα με πυραύλους Oreshnik
12:56
«Σαφάρι» της Δίωξης στην Καστοριά για ναρκωτικά – Έξι συλλήψεις μέσα σε ένα τριήμερο
12:43