Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι υπάλληλοι φύλαξης αρχαιοτήτων
Την προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεωνν των μελών της, που θα δημιουργούσαν προβλήματα στη λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και οι οποίες θα ξεκινούσαν την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της, η ΠΕΥΦΑ αναφέρει ότι η αναστολή αποφασίστηκε μετά την επιστολή που έλαβαν από το γραφείο του πρωθυπουργού όπου δεσμευόταν για την άμεση διαδικασία της προκήρυξης σχετικά με τις προσλήψεις 200 μόνιμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ για την ενίσχυση της λειτουργίας και ασφάλειας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.
«Έχουμε κατ' επανάληψη εξηγήσει σε όλους και είναι γνωστό, διότι υπάρχει αντίστοιχη οικονομικοτεχνική μελέτη, ότι οι προσλήψεις αυτές έχουν ‘ουδέτερο δημοσιονομικό κόστος', αφού θα αφαιρεθεί αντίστοιχος αριθμός από τους συμβασιούχους εποχικούς υπαλλήλους, που κάθε χρόνο προσλαμβάνονται», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Τσουχτερά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ – Ποιες είναι οι νέες ποινές
05:00
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πότε λήγουν οι αιτήσεις - Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια
04:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα- Βήμα προς βήμα η διαδικασία εγγραφής
03:00
«Σήμα Διαφορετικότητας»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα
02:00