ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεοπτικές άδειες: Εν αναμονή της δημοσιοποίησης της απόφασης του ΣτΕ

Τηλεοπτικές άδειες: Εν αναμονή της δημοσιοποίησης της απόφασης του ΣτΕ
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Πιθανότατα σήμερα, Παρασκευή 13/1, θα δημοσιοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την συνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την κεκλεισμένων των θυρών Διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, κι ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της απόφασης των Ανώτατων Δικαστικών, η δημοσιοποίηση της οποίας εκτιμάται ότι θα δρομολογήσει εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο.

Η Διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου με τους Δικαστές, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να τοποθετούνται κατά του νόμου Παππά με πλειοψηφία 14, ενώ 11 μειοψήφισαν, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι συνταγματικός.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την παράκαμψη του ΕΣΡ, χωρίς να βάζει οποιαδήποτε προθεσμία ή αστερίσκο σε ότι αφορά τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Η δημοσιοποίηση της απόφασης, την οποία έχει αναλάβει να συντάξει ο σύμβουλος Επικρατείας και εισηγητής της υπόθεσης στην Ολομέλεια, Γιώργος Παπαγεωργίου, θα σημάνει την επανέναρξη της διαδικασίας από μηδενική βάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ