ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η κηδεία του Κυριάκου Αμοιρίδη

Σήμερα η κηδεία του Κυριάκου Αμοιρίδη

Στο κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί, στις 3 το μεσημέρι, η κηδεία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση που εξέδωσε όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία έκανε λόγο για έναν «διπλωμάτη ο οποίος καθ’όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα. Ο εκλιπών υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, στα Γενικά Προξενεία στο Ρίο Ιανέιρο και στο Ρόττερνταμ και στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι στη πρώτη φάση του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

Ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως Πρέσβης της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της Πρεσβείας, καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014.

Καίριας σημασίας, τέλος, υπήρξε η συμβολή του στη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2015».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ