ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΝ: Ολοκληρώθηκε η αυτοψία για τη φωτιά στον Ταύρο

ΥΠΕΝ: Ολοκληρώθηκε η αυτοψία για τη φωτιά στον Ταύρο
Λευτέρης Σουχάιμπ

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η αυτοψία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον χώρο της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών επί της οδού Θέμιδος 25 στον Ταύρο.

Όπως, μάλιστα έγινε γνωστό, σε συνεργασία με την Αστυνομία Περιβάλλοντος και με την απαιτούμενη κατάθεση των Επιθεωρητών ξεκίνησε η προανακριτική διαδικασία προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους, ενώ αναμένονται και οι αντίστοιχες διοικητικές κυρώσεις.

Εξαιτίας φιαλών υγραερίου αλλά και των ελαστικών που βρίσκονταν στο χώρο προκλήθηκαν εκρήξεις και η φωτιά μεταδόθηκε σε γειτονικά γήπεδα τα οποία έχουν μετατραπεί σε υπαίθριες χωματερές με την ανοχή των ιδιοκτητών τους.

Όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς στο χώρο, στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μαζί με την Περιβαλλοντική Αστυνομία.

Τη Δευτέρα το πρωί, κλιμάκιο επιθεωρητών, παρουσία της γενικής επιθεωρήτριας και της προϊσταμένης Νοτίου Ελλάδος, βρέθηκαν στο πεδίο για έλεγχο. Με τη βοήθεια της Περιβαλλοντικής Αστυνομίας εντοπίστηκαν οι ιδιοκτήτες των γηπέδων, οι οποίοι δεν προσήλθαν στο χώρο, προφανώς, όπως εκτιμά το ΥΠΕΝ, για να αποφύγουν την αυτόφωρη διαδικασία.

Σε συνεργασία με την Αστυνομία Περιβάλλοντος και με την απαιτούμενη κατάθεση των επιθεωρητών ξεκίνησε η προανακριτική διαδικασία προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους, στο βαθμό που τους αναλογεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4042/12 περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος − εναρμόνιση με την οδηγία 2008/99/ΕΚ ...».

Τέλος, οι επιθεωρητές ξεκίνησαν τη διαδικασία του άρθρου 9 του ν. 2947/2001 για την επιβολή των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικών κυρώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ