ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ

Παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ/Eurokinissi

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το «Βήμα» και τα «Νέα» σχολιάζει ο Μίκης Θεοδωράκης με παρέμβασή του, μέσα από το προσωπικό του site, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει «το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» μέσα από τις δεκαετίες που πέρασαν έως σήμερα, έχουν αναδειχθεί σε θεσμούς του δημοκρατικού μας συστήματος».

«Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, εν τούτοις δεν μπορώ να μην πιστέψω, ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται, τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά» τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και προσθέτει:

«Άλλωστε η σημερινή κυβέρνηση με την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών, μας έχει δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία ως μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή».

«Η ιστορική πείρα μάς έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν που επέβαλαν στους λαούς τους οι ποικιλώνυμοι πρώην «αριστεροί», στις περιπτώσεις που πέτυχαν να μετεξελιχθούν σε κρατική εξουσία. Ας ελπίσουμε ότι στη δική μας περίπτωση το Κακό βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακή μορφή και ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν υγιείς και ισχυρές αντιστάσεις για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εκδοχής. Και η περίπτωση του ΔΟΛ είναι μια ευκαιρία να εκδηλωθούν οι αντιστάσεις αυτές» καταλήγει.


NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ