ΕΛΛΑΔΑ

Εμφανίστηκε ο δράστης της επίθεσης στον Κουμουτσάκο

Εμφανίστηκε ο δράστης της επίθεσης στον Κουμουτσάκο
Η στιγμή της επίθεσης στον Γ. Κουμουτσάκου Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Με μονολεκτικό τουίτ αντέδρασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην αυτόβουλη παρουσία του δράστη της επίθεσης εναντίον του στην Κρατική Ασφάλεια

[Νωρίτερα]

Παρουσιάστηκαν στην κρατική ασφάλεια, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, δύο από τους βασικούς υπόπτους της επίθεσης κατά του βουλευτή τη Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο 22αχρονος νεαρός που στα πλάνα από την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ φαίνεται να φοράει τζόκεϊ, παρουσιάστηκε στην κρατική ασφάλεια με το δικηγορο του,παρελαβε την κλητευση και πηρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.Προκειται για τον βασικό δράστη της επίθεσης εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Στο κτίριο της ΓΑΔΑ εμφανίστηκε και ο 50χρονος με το τζιν παντελόνι και το μαύρο σακάκι, που επιτίθεται και εκείνος εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, όταν εκείνος βρίσκεται πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σε βάρος των πέντε προσδιορισμενων ως δραστών για τη βίαιη επίθεση και ξυλοφαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου, έχει σχηματιστεί δικογραφία. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, παραδέχεται την παρουσία του στο σημείο του επεισοδίου, ωστοσο επιφυλάχθηκε να καταθέσει με τον δικηγόρο του, αφού λάβουν γνωση της δικογραφίας.

Ο 22άχρονος, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι ενεργό μέλος συνδέσμου οπαδών, έχει και κατά το παρελθόν απασχολήσει την Αστυνομία. Είχε συλληφθεί στις 19 Ιανουαρίου του 2011, στο Μοσχάτο για επίθεση και ληστεία σε βάρος Πακιστανού, από τον οποίο είχε αποσπάσει το ποσό των €100, ειχε παραπεμφθεί και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στις 16 Σεπτεμβρίου είχε συλληφθεί μαζί με έναν ανήλικο, στην περιοχή της Καλλιθέας, όταν εντοπίσθηκαν να κατέχουν ρόπαλα και να κινούνται στην περιοχή.

Τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, είχε προσαχθεί ο γενιοφόρος νεαρός ο οποία καταγραφεται σε φωτογραφικά στιγμιοτυπα να επιτίθεται και γρονθοκοπά το βουλευτή. Κατά την προσαγωγή του φορούσε το ίδιο χαρακτηριστικό μπουφάν το οποίο και κατασχεθηκε. Αναγνώρισε τον εαυτό του, παραδεχθηκε την παρουσία του, επιφυλάχθηκε ωστόσο να καταθέσει μαζί με δικηγόρο.

Την ίδια ημέρα στη ΓΑΔΑ μετέβη και κατέθεσε και η 23άχρονη η οποία έχει καταγραφεί να επιτίθεται και να σκίζει το σακάκι του βουλευτή της ΝΔ.

Με την εμφάνιση και των τεσσάρων προσδιορισμένων δραστών της επίθεσης, με την ολοκλήρωση της δικογραφίας από την Κρατική Ασφάλεια, αναμένεται να διαβιβαστεί και πάλι στον Εισαγγελέα, ώστε να δρομολογήσει τις μετέπειτα προβλεπόμενες εκ του νόμου ενέργειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ