ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Βιργινία Μανασάκη

Πέθανε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Βιργινία Μανασάκη
cretalive

Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Βιργινία Μανασάκη πέθανε λίγες μέρες πριν συμπληρώσει το 43 έτος της ηλικίας της «χτυπημένη» από τον καρκίνο.

Η διάγνωση έγινε το περασμένο καλοκαίρι και η γυναίκα έδωσε σκληρή μάχη, όμως τελικά ηττήθηκε. Είχε προχωρήσει σε μεταμόσχευση μυελού στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όμως προσεβλήθη από μικρόβιο, το οποίο και έφερε το τέλος της.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και φορείς και Σωματεία εκφράζουν την θλίψη τους από τον πρόωρο χαμό της Βιργινίας Μανασάκη.

«Ο πρόωρος χαμός της Βιργινίας Μανασάκη σκορπίζει θλίψη στην Περιφέρεια Κρήτης, στην κοινωνία, στην οικογένεια της» τονίζει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Έφυγε από την ζωή ένας νέος άνθρωπος με δημιουργικότητα, όνειρα για το μέλλον και έδινε με θάρρος μέχρι την τελευταία στιγμή μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο» σημειώνει ο κ. Αρναουτάκης και προσθέτει: «Η Βιργινία Μανασάκη διακρίθηκε για το ήθος της, την αγάπη της για την Κρήτη, την Αυτοδιοίκηση. Ήταν μια πολύτιμη και ακούραστη συνεργάτιδα και πρόσφερε σπουδαίο έργο στην Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα στο τομέα ευθύνης της ως Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας. Αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, στην κοινωνία, για να θυμούνται την προσφορά και την συμβολή της στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του νησιού».

Ακόμη ο κ. Αρναουτάκης εκφράζει όπως αναφέρει από καρδιάς τα θερμά του συλλυπητήρια στο σύζυγο της, στα παιδιά της σε όλη την οικογένεια της-τους συγγενείς και καταλήγει: «Όλοι θα την θυμόμαστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αγάπη και ευγνωμοσύνη για την συνεργασία που είχαμε και το ουσιαστικό έργο που μας αφήνει. Εξάλλου το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 201& ώρα 15:00 αποφάσισε: Να παραστούν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στην νεκρώσιμη ακολουθία, να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου, να κατατεθούν στη μνήμη της χρήματα σε κοινωφελή ιδρύματα να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένειά της και να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Ημερήσιο Τύπο της Κρήτης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, σε συλλυπητήρια δήλωση του σημειώνει: «Η τόσο πρόωρη αναχώρησή της από την ζωή αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία του Ηρακλείου, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην εξαίρετη οικογένειά της. Ως Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας, η Βιργινία Μανασάκη, με την επιστημονική της συγκρότηση, την εργατικότητα, και την αγάπη της για την Κρήτη, προσέφερε τις γνώσεις και το όραμά της στην ανάπτυξη του τόπου μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική περίοδο». Παράλληλα απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου και του Δημοτικού Συμβουλίου στον σύζυγό της Γιώργο Ταβερναράκη, στα παιδιά τους, και σε όλη την οικογένειά της.

Με την σειρά του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, χαρακτηρίζει την Βιργινία Μανασάκη ως μια νέα, άξια και λαμπρή συνάδελφο, που όπως προσθέτει με το πάθος και την ενέργεια που την διέκρινε, κατάφερε στον σύντομο χρόνο της ζωής της πολλά και σπουδαία επιτεύγματα, απ' όπου κι αν υπηρέτησε. «Η Βιργινία ήταν πάντα πολύτιμη συμπαραστάτης των προσπαθειών μας στο Δήμο Μαλεβιζίου, σύμμαχος και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την ανάπτυξη της Αυτοδιοίκησης. Αγαπούσε τον τόπο της, λάτρευε το λειτούργημά της και πάντα με το χαμόγελο, έβρισκε λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα και είναι πραγματικά κρίμα, που έφυγε τόσο νέα» αναφέρει ο κ. Μαμουλάκης εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της .

Παράλληλα ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook: «Τ' Αστέρια δε σβήνουν, λάμπουν από Ψηλά! Καλό σου ταξίδι Αγαπημένη Βιργινία».

Φορείς και σωματεία εξέδωσαν ψηφίσματα για τον θάνατο της μεταξύ των οποίων η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, το Αδέσμευτο Σωματείο Τεχνικών Υπαλλήλων του Δήμου Ηρακλείου "Α.Σ.Τ.Υ." , ο ΕΣΔΑΚ, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου κά.

Την θλίψη του για τον πρόωρο θάνατό της αντιπεριφερειάρχη εξέφρασε και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

«Θλίψη προκαλεί σ' όλους μας ο πρόωρος θάνατος της Βιργινίας Μανασάκη. Ιδιαίτερα σε όσους από εμάς είχαμε την τύχη να την γνωρίσουμε από κοντά και να συνεργαστούμε μαζί της, η απώλεια της μας συγκλονίζει» τόνισε.

«Η Βιργινία Μανασάκη υπήρξε ένας δυναμικός και χαρισματικός άνθρωπος που προσέφερε στην κοινωνία μας και άφησε πίσω της πλούσια παρακαταθήκη. Επιτυχημένη επιστήμονας και πολιτικός προσέφερε σημαντικό έργο στην Κρήτη τόσο στον επαγγελματικό στίβο όσο και στα κοινά, παράλληλα με το ρόλο της ως σύζυγος και μητέρα. Το θάρρος της, η δύναμη της, η αξιοπρέπεια της και το ήθος της τη συνόδευαν μέχρι την τελευταία στιγμή, δίνοντας ένα άνισο αγώνα και προσφέροντας θάρρος και κουράγιο σε όλους». Καταλήγοντας ο γραμματέας της ΝΔ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της και τους οικείους της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ