Κόνιτσα: Άγνωστοι έκλεψαν εικόνες του 19ου αιώνα από εκκλησία
Στόχος ληστών για δέυτερη φορά μέσα σε μόλις δύο χρόνια έγινε ο Ιερός Ναός Αποστόλων, στο ακριτικό χωριό Μολυβδοσκέπαστο της Κόνιτσας
Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή αργά το απόγευμα της Παρασκευής και αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία. Οι δράστες, οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί και διαφεύγουν της σύλληψης, αγνόησαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το στρατιωτικό φυλάκιο που βρίσκεται απέναντι από το ναό σε απόσταση 200 μέτρων, αποσυνέδεσαν το συναγερμό της εκκλησίας, παραβίασαν ένα παράθυρο και μπήκαν στο εσωτερικό, απ' όπου, όπως διαπιστώθηκε, αφαίρεσαν 11 εικόνες που χρονολογούνται από το 19ο αιώνα.
Ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. Μάλιστα πρόσθεσε πως έχει αποστείλει επανειλημμένα σχετικό αίτημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Παράλληλα ο κ. Παπασπύρου, υπογράμμισε πως τα γεγονότα δικαιώνουν τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και του δήμου Κόνιτσας για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης.
«Ενεργή Μάχη»: Ενίσχυση έως 3.000 ευρώ στους εθελοντές πυροσβέστες - Αυξάνεται το όριο ηλικίας
19:50
«Όχι» από τη Γερουσία σε νέες επιθέσεις από τον Τραμπ στη Βενεζουέλα
19:42
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ: Αγρότες: Ανοίγουν σταδιακά τους δρόμους και προσέρχονται στο ραντεβού της Τρίτης με τον Μητσοτάκη
19:36
Θήβα: Άνοιξε ο δρόμος μετά την ένταση στο αγροτικό μπλόκο (vid)
19:27