Προς δύο κατευθύνσεις η έρευνα για τις καταγγελίες Πανούση
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διέταξε να ερευνηθούν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, σύμφωνα με τις οποίες δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του κι ενώ αναφέρεται σε επαφές και συνομιλίες πολιτικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με υποδίκους και καταδικασμένους για τρομοκρατία και οργανωμένο έγκλημα.
Η κα Κουτζαμάνη ζητά τη διερεύνηση των όσων αναφέρει ο κ. Πανούσης αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι δύο υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νικ. Τόσκας για τη διαρροή των εγγράφων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντικείμενο της έρευνας την οποία θα διενεργήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημήτριος Δασούλας, θα είναι η διακρίβωση τυχόν ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η βία κατά πολιτικού η της κυβέρνησης που είναι βαρύ αδίκημα και διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, παράνομη βία αλλά και η συμμετοχή σε κατάληψη δημοσίου ιδρύματος ( πρυτανεία) αδίκημα που σχετίζεται με την περσινή κατάληψη στην οποία και αναφέρθηκε πρόσφατα ο κ. Πανούσης.
Η δεύτερη δικογραφία θα εξετάσει τα ζητήματα που θέτει η μηνυτήρια αναφορά των δύο υπουργών κ.κ. Παρασκευόπουλου και Τόσκα και θα διερευνηθούν αδικήματα όπως υπεξαγωγή εγγράφων, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παραβίαση καθήκοντος εχεμύθειας με βάση ειδικό νόμο που αφορά του υπαλλήλους της ΕΥΠ, καθώς και ευθύνες εκείνων που έκαναν χρήση αυτών των εγγράφων (ΜΜΕ). Όλα τα αδικήματα αυτά διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.
Μελόνι: Η Αρκτική πρέπει να γίνει προτεραιότητα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
17:08
Γροιλανδία: Αποστολή ακόμη και Eurofighters εξετάζουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις
16:59
Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται 25χρονη γιατρός με συμπτώματα μηνιγγίτιδας
16:50
Κρήτη: Ελεύθερος με όρους ο 16χρονος οδηγός για το θανατηφόρο τροχαίο στην Σητεία
16:41