ΕΛΛΑΔΑ

«Θα το παλέψει» η κυβέρνηση για τις συντάξεις των ανασφάλιστων του ΟΓΑ

«Θα το παλέψει» η κυβέρνηση για τις συντάξεις των ανασφάλιστων του ΟΓΑ
Ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής Eurokinissi/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Η κυβέρνηση θα παλέψει μέχρι τελευταία στιγμή», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με την σύνταξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ και ομογενών η οποία καταργείται με διάταξη που περιλαμβάνεται στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο.

Απαντώντας στον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή σύνταξης κάτω από 1.000 ευρώ

Επιπλέον, αρνήθηκε ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διάταξη κατάργησης της αγροτικής σύνταξης των 260 ευρώ, λέγοντας ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι θα καταβάλλονται κανονικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης διαβεβαίωσε ότι δεν θα επηρεαστούν οι συντάξεις των αναπήρων μετά και τις χθεσινές κινητοποιήσεις του σωματείου τους.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε πως η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ δύσκολη, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση στοχεύει σε δύο κρίσιμα ζητήματα: την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη ρύθμιση του χρέους, δηλώνοντας βέβαιος ότι μόλις διευθετηθούν τα δύο αυτά κρίσιμα ζητήματα, το κλίμα στην χώρα θα αλλάξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ