ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση της Ελλάδας στα «παιχνίδια» των Τούρκων στα Ίμια (pics&vid)

Η απάντηση της Ελλάδας στα «παιχνίδια» των Τούρκων στα Ίμια (pics&vid)
Τουρκικό Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων

Δυο μέρες πριν συμπληρωθούν 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, οι Τούρκοι προχώρησαν σε μια πρωτοφανή προκλητική ενέργεια, καθώς μία τουρκική πυραυλάκατος προσέγγισε τις βραχονησίδες, κάτι που έλαβε ιδιαίτερες διαστάσεις σε βαθμό προπαγάνδας στα τουρκικά μέσα μιας και παρών ήταν στο τουρκικό σκάφος και ο αρχηγός των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, στρατηγός Ακάρ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, στις ενέργειες των Τούρκων, παρακολουθώντας συνεχώς την κίνηση των σκαφών της γείτονος χώρας.

Η απάντηση του ΓΕΕΘΑ

«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 1100 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΓΕΕΘΑ και προσθέτει:

«Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών. Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.
Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού».

"Το χρονικό της πρόκλησης"

Συγκεκριμένα, το πρωί δυο φουσκωτά με Τούρκους κομάντος, συνοδευόμενα από μια τουρκική πυραυλάκατο, έκαναν “αναπαράσταση” της κρίσης του 1996. Με ταχύτητα τα δύο φουσκωτά με τους Τούρκους ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια.

Στη συνέχεια τα δύο φουσκωτά μαζί με τη πυραυλάκατο έκαναν τον κύκλο των βραχονησίδων και αποχώρησαν.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι σε ένα από τα δύο φουσκωτά επέβαινε ο ίδιος ο Αρχηγός των Τουρκικών ΕΔ στρατηγός Ακάρ. Η παρουσία του Ακάρ δίνει άλλη βαρύτητα στην πρόκληση.

AKAR 1

Στην περιοχή βρισκόταν κανονιοφόρος του ΠΝ η οποία παρακολούθησε τις νέες προκλήσεις των Τούρκων.

Επίσης σημασία έχει και η χρονική περίοδος που συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς έγινε μόλις λίγες ημέρες πριν από την «επέτειο» του επεισοδίου των Ιμίων το 1996.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Turk.

TOYRKIA 1
TOYRKIA 3
TOYRKIA 4

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που η τουρκική πυραυλάκατος προσεγγίζει τις βραχονησίδες των Ιμίων.

"Διαφημίζουν τα... παιχνίδια τους"

Δείτε καρέ καρέ τον Αρχηγό των Τουρκικών ΕΔ, στρατηγό Ακάρ μέσα στην τουρκική πυραυλάκατο την ώρα που έπλεε στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ανέβηκαν στον ιστότοπο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της επιχείρησης.

ΠΡΟΚΛΗΣ 1
ΠΡΟΚΛΗΣΗ 3 copy
ΠΡΟΚΛΗΣΗ 4 copy
ΠΡΟΚΛΗΣΗ 5 copy
ΠΡΟΚΛΗΣΗ 6 copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ