ΕΛΛΑΔΑ

«Παραλύουν» τα νοσοκομεία - Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

«Παραλύουν» τα νοσοκομεία - Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/Φωτογραφία αρχείου

Οκτάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μετά από απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.

Τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας από τις 7 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ωστόσο, η «καρδιά» των κινητοποιήσεων σήμερα... χτυπά στη Θεσσαλία, όπου βρίσκεται «το καραβάνι της Υγείας», της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Θα ξεκινήσει, στις 9 το πρωί, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και με πορεία 9 χιλιομέτρων θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στη Κεντρική Πλατεία της πόλης.

«Συνεχίζουμε την πορεία για τη σωτηρία του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας» αναφέρει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν βελτίωση της κατάστασης στην Υγεία με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", θα πραγματοποιήσουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί, έξω από το νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" και στη συνέχεια στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ). Εκφράζουν «την αντίθεσή τους στις συνεχιζόμενες» όπως αναφέρουν «καταργήσεις υπηρεσιών - συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως συνέβη πρόσφατα σε «Τζάνειο» και «Γ., Γεννηματάς».

Καταγγέλλουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο «Γ. Γεννηματάς», ελλείψεις σε υλικά και προβλήματα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Υποστηρίζει ότι στη Β΄ Παθολογική Κλινική του «Γ.Γεννηματάς», εργάζονται μόνο 8 νοσηλευτές, συγχωνεύθηκε η Καρδιολογική Μονάδα και Υπομονάδα και μειώθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υποβιβάσθηκε και μετακινήθηκε νοσηλεύτρια επειδή πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες για την εντατικοποίηση και τις ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών. Από τις 6 θέσεις ειδικευομένων Νευροχειρουργικής οι 3 είναι κενές, από τις 9 θέσεις της Αιματολογίας ακάλυπτες είναι 8, από τους 22 θέσεις για Μικροβιολόγους κενές είναι οι 10, ενώ δεν υπάρχει ειδικευόμενος στην Παθολογοανατομία ή Κυτταρολογία».

Διαβάστε επίσης:

Ο Πολάκης τρολάρει Άδωνι μέσω facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΗ