ΕΛΛΑΔΑ

Αιματηρή συμπλοκή προσφύγων στον καταυλισμό της Σούδας

Αιματηρή συμπλοκή προσφύγων στον καταυλισμό της Σούδας
Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας (αρχείο)

Ένταση και αναστάτωση επικράτησε για μία ακόμη βραδιά στον καταυλισμό της Σούδας. Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες ένας 25χρονος μετανάστης από το Σουδάν συνεπλάκη με άλλο μετανάστη που διέμενε στον καταυλισμό με αποτέλεσμα ο τελευταίος να βγάλει μαχαίρι και να του επιφέρει τραύματα στον θώρακα και στο πόδι.

Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος. Η άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ απέτρεψε τα χειρότερα αφού κατά τη διενέργεια εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι η μαχαιριά στον θώρακα ήταν σοβαρή αφού για ελάχιστα εκατοστά δεν χτύπησε την καρδιά.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, ο νεαρός μετανάστης παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου της Χίου με την κατάστασή του να παραμένει σταθερή.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στον καταυλισμό της Σούδας, στη Χίο, προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη και να τον συλλάβει στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

«Δυστυχώς είναι μία καθημερινή κατάσταση. Κάθε βράδυ δεχόμαστε αρκετά περιστατικά από τη Σούδα, που αφορούν είτε σε αυτοτραυματισμούς ή σε τραυματισμούς έπειτα από συμπλοκές», σημείωσε η διοικήτης του Νοσοκομείου Ελένη Βουτιέρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ