ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Οι αγρότες Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν συνάντηση με την κυβέρνηση

Μπλόκα αγροτών: Οι αγρότες Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν συνάντηση με την κυβέρνηση
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ

Πενταμερή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη ζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία με την κυβέρνηση οι αγρότες Κεντρικής Μακεδονίας, για να συζητηθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τους αγροτοκτηνοτρόφους.

«Μέχρι το Σάββατο 4/2 τα πράγματα είναι πιεσμένα, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας την επόμενη εβδομάδα», απάντησε η κυβέρνηση ανανεώνοντας το τηλεφωνικό ραντεβού.

Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αγρότης Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, Μαυρουδής Μηντσιούδης, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση των αγροτών για διάλογο, αφορά σε συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας και Ανάπτυξης.

Επισημαίνεται ότι σήμερα, μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Προμαχώνα, μετέβησαν στο τελωνείο των Ευζώνων και πραγματοποίησαν πολύωρη συνάντηση με τους συμμετέχοντες σε αυτό.

Στη συνάντηση, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετέχει και το μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια», (στον οδικό κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης) αποφάσισε το Σάββατο 4/2, στις 12 το μεσημέρι να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο αυτό απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν το παρών και «να συνταχθούν στον κοινό αγώνα».

Στο μεταξύ, κλειστή μέχρι και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τουλάχιστον, θα παραμείνει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ευζώνων στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, όπως αποφάσισε η χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισημαίνεται, ότι το σημείο έχει αποκλειστεί από τις 30/1, ενώ η διέλευση των φορτηγών που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα διεξάγεται απρόσκοπτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ