ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Σήμερα κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων

Μπλόκα αγροτών: Σήμερα κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ

Το μέλλον των αγροτικών μπλόκων κρίνεται σήμερα στις 12. Οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής θα συγκεντρωθούν στη Νίκαια για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους ώστε να συνεχιστεί η διαμαρτυρία κατά του νέου ασφαλιστικού της κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να εκπροσωπηθούν τα μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Κρήτη, Μακεδονία, Έβρος, Θεσσαλία, Ήπειρος, Πελοπόννησος – μεταξύ άλλων – θα δώσουν δυναμικό παρόν.

Υπενθυμίζουμε πως από χθες πολλές ήταν οι φωνές που έκαναν λόγο για ξαφνικές κινήσεις, κλιμάκωση της δράσης τους, δημιουργία νέων μπλόκων αλλά και ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων όπως και πραγματοποίηση κινητοποιήσεων νέων μορφών έξω από εφορίες, υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ κτλ.

Το μπλόκο στο Γερακάρι μετακίνησε μέρος της «δύναμης» του στη Νίκαια για να γίνει πιο δυναμικό το συγκεκριμένο σημείο. Οι αγρότες κρατούν κλειστό επ' αόριστον το ρεύμα προς Αθήνα της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ενώ και στον κόμβο του Πλατυκάμπου οι αγρότες έχουν αποκλείσει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Τις απογευματινές ώρες τα μπλόκα στο Δαμάσι και στον κόμβο Αργυροπουλίου θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης. Ακόμη στα Φάρσαλα, και στη Ραχούλα οι αγρότες έχουν αποκλείσει την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και το δρόμο Λάρισας-Τρικάλων.

17590472

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτογραφία Αρχείου)

Ετοιμοπόλεμη και η Δυτική Μακεδονία

Στη θέση τους παραμένουν τα τρακτέρ στο μπλόκο του Άργους Ορεστικού, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Γρεβενών έχουν στήσει τα τρακτέρ τους στην πρώτη έξοδο της Εγνατίας οδού, με κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

Επίσης, στο Καλονέρι Βοίου Κοζάνης, αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν και αυτοί μπλόκο, στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, στη διασταύρωση Σιάτιστας, καθώς και στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου εξετάζεται το ενδεχόμενο να στηθούν άλλα δύο μπλόκα στη γέφυρα Ρυμνίου, στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης, καθώς και στα Κοίλα Κοζάνης. Στην θέση τους παραμένουν τα τρακτέρ στο μπλόκο, στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας – Έδεσσας.

17590471

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτογραφία Αρχείου)

Σήμερα αναμένεται η απόφαση των αγροτών Δυτικής Αχαΐας για το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τρακτέρ δίπλα στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στον Πύργο έκαναν την Δευτέρα οι αγρότες Ηλείας, που στη συνέχεια προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τα μπλόκα Κεντρικής Μακεδονίας θέλουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

4039699

(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ/Φωτογραφία Αρχείου)

Την Δευτέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και συνάδελφοι τους από άλλες περιοχές της χώρας, έφτασαν μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το γραφείο του πρωθυπουργού, όπου κατέθεσαν επιστολή με παραλήπτη τον ίδιο, με την οποία ζητούν την διεξαγωγή «εποικοδομητικού διαλόγου».

Συνάντηση στο Λεύκωνα Σερρών θα έχουν σήμερα στη μία όσοι συνάσσονται με το μπλόκο της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είπε το μέλος του μπλόκου του Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Σερρών.

«Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα μένουμε στα μπλόκα που έχουμε στήσει και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, σκληραίνοντας αισθητά τη στάση μας», είπε ο κ. Λίτος και ζήτησε από όλους τους συναδέλφους του να δώσουν ηχηρό «παρών» στην συνάντηση.

17590158

(STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτογραφία Αρχείου)

Για 18η μέρα «κρατά» το μπλόκο στα «Μεγάλα Χωράφια»

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά παραμένουν στο μπλόκο που έχει στηθεί στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου για 18η μέρα.

Οι οργανωτές του μπλόκου, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, με ανακοίνωσή τους έκαναν γνωστό ότι σήμερα αντιπροσωπεία τους θα λάβει μέρος στην πανελλήνια συνάντηση των αγροτικών μπλόκων στη Νίκαια.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, στην περιοχή Αγιάς στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης θα κάνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

4039682

(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ/Φωτογραφία Αρχείου)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ