ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ο δήμος Αθηναίων κατά του υπουργείου Εργασίας

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ο δήμος Αθηναίων κατά του υπουργείου Εργασίας
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει ότι απεύθυνε έκκληση προς το υπουργείο Εργασίας, να ανασταλούν για λίγες μέρες οι εγγραφές για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, έως ότου το υπουργείο να διορθώσει τα προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα, ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, το αίτημα «δεν εισακούστηκε».

Στη συνέχεια, ο δήμος τονίζει πως αναμένουν να «αποδειχτούν αληθινές οι δηλώσεις υπηρεσιακών παραγόντων σύμφωνα με τις οποίες, από την Πέμπτη το σύστημα θα λειτουργήσει έτσι, ώστε να τερματιστεί η ταλαιπωρία πολιτών, για την οποία δεν ευθύνονται οι δήμοι».

Παράλληλα ο δήμος Αθηναίων επαναλαμβάνει ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει να αναπροσδιορίσει τον ρόλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ώστε να εξυπηρετούν όλους τους πολίτες ως προς το στάδιο της αρχικής υποβολής της αίτησης κατ' αναλογία της διαδικασίας εγγραφής από το σπίτι.

Επίσης στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι θα διευκόλυνε σημαντικά η αυτόματη διασταύρωση μέσω του πληροφορικού συστήματος των αδειών παραμονής με τα στοιχεία των αιτούντων.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Κανείς πολίτης δεν θα μείνει ακάλυπτος, λέει η Θ. Φωτίου

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Δεύτερη μέρα ταλαιπωρίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ