ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ραντεβού των πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (pics&vid)

Νέο ραντεβού των πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (pics&vid)

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι πυροσβέστες, οι οποίοι ζητούν την μονιμοποίησή τους, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν την Πέμπτη και δίνουν εκ νέου ραντεβού το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζεται η «διαδικασία ένταξης των πυροσβεστών πενταετούς θητείες στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό».

Όπως αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή, για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν μέχρι την μονιμοποίηση, με τη σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι πυροσβέστες, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι και ισχυρίζονται πως τους κοροϊδεύουν, καθώς το Γενικό Λογιστήριο, το οποίο επισκέφθηκαν δήλωσε άγνοια για την εν λόγω τροπολογία.

pyr
pyr 2

Επιπλέον, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκας, ο οποίος τους είπε πως υπάρχουν μεν τα κονδύλια, αλλά δεν ξέρει τον τρόπο που θα γίνει η μονιμοποίηση.

pyr 4

Το απόγευμα, αντιπροσωπεία των πυροσβεστών συναντήθηκε με την Όλγα Γεροβασίλη. Αμέσως μετά τη συνάντηση, το υπουργείο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

pyr 5
pyr 6

Νωρίτερα το μεσημέρι, υπήρξαν επεισόδια έξω και μέσα στο υπουργείο, όταν οι πυροσβέστες έσπασαν την κεντρική πόρτα του υπουργείου, ανέβασαν τα ρολά και φωνάζοντας συνθήματα εισέβαλαν στο ισόγειο του κτηρίου.

final copy copy copy
final 2 copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ