ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Ετοιμάζουν την «κατάβασή» τους στην Αθήνα

Μπλόκα αγροτών: Ετοιμάζουν την «κατάβασή» τους στην Αθήνα
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ/Φωτογραφία αρχείου

Με το βλέμμα στραμμένο στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, την Τρίτη στην Αθήνα, βρίσκονται οι αγρότες των μπλόκων όλης της χώρας.

Οι αγρότες του νομού της Λάρισας, οργανώνονται με βάση τις αποφάσεις της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων και ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό παρών στο συλλαλητήριο της Τρίτης.

Στο μεταξύ χθες συνταξιοδοτικά σωματεία, αλλά και μέλη της ομοσπονδίας βιοτεχνικών σωματείων της Αθήνας, βρέθηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας και πραγματοποίησαν συλλαλητήριο συμπαράστασης στους αγρότες.
Την ίδια στιγμή οι αγρότες από το μπλόκο της Μελούνας και από το Δαμάσι, καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα, τονίζοντας σε κάλεσμα πως η συμμετοχή όλων είναι σημαντική.

Αντίθετα οι αγρότες του μπλόκου του Πλατυκάμπου αναμένεται να βρεθούν την Τετάρτη στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με τα συναρμόδια υπουργεία και να συζητήσουν τα αιτήματα τους.

Υπενθυμίζεται, πως κλειστή και στα δύο ρεύματα παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης σε Νίκαια και Πλατύκαμπο. Επίσης, συνεχίζουν τις απογευματινές ώρες τον αποκλεισμό της Ε.Ο Λάρισας - Κοζάνης οι αγρότες από τον μπλόκο της Μελούνας, ενώ σε συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο Λάρισας - Τρικάλων προχωρούν από 15:00 με 17:00, οι αγρότες του μπλόκου της Ραχούλας.

Το δικό τους ηχηρό μήνυμα έστειλαν σήμερα το πρωί οι αγρότες της Κέρκυρας, καθώς με συμβολικό κλείσιμο του οδικού κόμβου Μεσογγής ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους, συμμετέχοντας πλέον ενεργά στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτικών συλλόγων.

Οι Κερκυραίοι αγρότες είχαν προαναγγείλει τις κινητοποιήσεις τους κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 23 του Ιανουαρίου, με το Περιφερειακό Συμβούλιο να εντάσσεται τότε στο πλευρό των αγροτών θέτοντας ως προτεραιότητα τη στήριξη της τοπικής παραγωγής στα Ιόνια και τη διασύνδεση των παραγωγικών δυνάμεων τόσο μεταξύ τους όσο και με τον τουριστικό κλάδο.

«Οι αγρότες της Κέρκυρας βρίσκονται σήμερα στους δρόμους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αγροτών της Νίκαιας να συμμετέχουν ενεργά στο κοινό αγώνα των αγροτών για να προστατέψουν το επάγγελμα του αγρότη, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα που απέκτησαν με πολλούς αγώνες και σκληρή δουλειά, να απενταχθούν από τα σκληρά ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας Βασίλης Αρμενιάκος.

Η μηχανοκίνητη πομπή των αγροτών, που ξεπερνά τα εκατό οχήματα, αναμένεται να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας, ενώ πρόκειται να οδηγηθεί στο κέντρο της πόλης με προορισμό να φτάσει στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Κέρκυρας.

Οι Κερκυραίοι αγρότες πέραν των κοινών αιτημάτων με τους πανελληνίους αγροτικούς συλλόγους διεκδικούν την άμεση επίλυση και τοπικών ζητημάτων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον δήμο Κέρκυρας. Μεταξύ αυτών είναι η αγροτική οδοποιία που όπως καταγγέλλουν, «είναι ανύπαρκτη» και η έκπτωση στην κατανάλωση του νερού από τον δήμο Κέρκυρας.

«Δεν υπάρχει οδικό δίκτυο, η αγροτική οδοποιία είναι ένα χρόνιο ζήτημα των αγροτών που παραμένει άλυτο. Την ίδια ώρα, ο δήμος Κέρκυρας μας χρεώνει το νερό χωρίς καμία έκπτωση και καλούμαστε να πληρώνουμε για την ύδρευση στις καλλιέργειές μας, όπως οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι» κατήγγειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας Βασίλης Αρμενιάκος.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη Κέρκυρα ξεκίνησαν μετά από περιοδείες κλιμακίων της ΟΑΣΚ και των Αγροτικών Συλλόγων και με συσκέψεις και συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις κοινότητες 'Ανω και Κάτω Παυλιάνα - 'Αγιο Ματθαίο - Αγίους Δέκα - Γιαννάδες - Βαλανιό - Καρουσάδες - Νυμφές - Αυλιώτες - Βελονάδες - Λευκίμμη - Περιβόλη και Αργυράδες .

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μηχανοκίνητη κινητοποίηση των Κερκυραιών αγροτών. Παλεύουμε ενωμένοι και βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά» ανέφερε ο Βασίλης Αρμενιάκος.

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκα αγροτών: Κρίσιμη εβδομάδα για τις κινητοποιήσεις με αιχμή το συλλαλητήριο στην Αθήνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ