ΕΛΛΑΔΑ

Πρώην δημαρχείο ανακαινίζεται με υλικά κατεδαφίσεων

Πρώην δημαρχείο ανακαινίζεται με υλικά κατεδαφίσεων
notosnet

Η εξέλιξη ανακαίνισης του πρώην δημαρχείου Βουλιαγμένης, με υλικά από κατεδαφίσεις κτιρίων, θα αποτελέσει το αντικείμενο συνάντησης των εταίρων του έργου, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Πάντοβα, στην Ιταλία.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, αποτελεί τον πιλοτικό δημόσιο φορέα εφαρμογής του νεοσύστατου προκατασκευασμένου πάνελ, καθώς το πρώην δημαρχείο Βουλιαγμένης θα ανακαινιστεί με αυτό, εσωτερικά και εξωτερικά, προκειμένου να αξιολογηθεί ο βαθμός ενεργειακής αποδοτικότητάς του.

Βασικός στόχος του έργου είναι η επαναχρησιμοποίηση των αδρανών υλικών που προέρχονται από την κατεδάφιση παλιών κτιρίων (τούβλα, τζάμια, ξύλα κά) για την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας προκατασκευασμένων πάνελ και την τελική χρήση τους στη δημιουργία κτιρίων υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 3.361.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του δήμου είναι 91.250 ευρώ και συγχρηματοδοτείται 100% από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» - Άξονας «Βιομηχανική Υπεροχή», μαζί με 9 εταίρους από 6 χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία και Σλοβενία).

Το έργο είναι συνολικής διάρκειας 48 μηνών και ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ στην προγραμματισμένη συνάντηση των εταίρων στην Πάντοβα, θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησή του.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ