ΕΛΛΑΔΑ

Απόκριες 2017: Περισσότερα από 10.000 παιδιά θα κλείσουν το καρναβάλι στην Πάτρα

Απόκριες 2017: Περισσότερα από 10.000 παιδιά θα κλείσουν το καρναβάλι στην Πάτρα
Eurokinissi

Την Κυριακή 19/2 περισσότερα από 10.000 παιδιά θα κλείσουν το καρναβάλι των μικρών στην Πάτρα, ολοκληρώνοντας ένας μέρος των εορτασμών.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του πατρινού καρναβαλιού θα «πλημμυρίσει» τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με χαμόγελα, χρώματα και αυθεντική καρναβαλική διάθεση.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί από την πλατεία Ομονοίας και θα συμμετάσχουν η δημοτική μουσική, η μασκότ του καρναβαλιού των μικρών, ο Τζίτζικας, τα άρματα «Προπομπός Κιθαρίστας», το νέο άρμα που δημιουργήθηκε φέτος «Ο Ποσειδώνας», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Τραινάκι», «Πειρατικό Καράβι», «Γάτος με ξίφος», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα» και το «Μουσικό Άρμα».

Θα παρελάσουν 95 ομάδες, στις οποίες συμμετέχουν τα 10.000 παιδιά, ενώ κάποιες από αυτές θα συνοδεύονται από άρματα και κατασκευές.

Φέτος στην παρέλαση συμμετέχουν και ομάδες εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από τον Πύργο, την Αμφιλοχία και τη δυτική Αχαΐα.

Από την Πάτρα συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα προσχολικής αγωγής, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, αθλητικοί σύλλογοι και ενώσεις, εκπολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς, κλάδοι λυκόπουλων, καθώς και ανεξάρτητες συμμετοχές.

Στο τέλος της παρέλασης θα βρίσκονται τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, και οι εκπρόσωποι και των πέντε συλλόγων των σοκολατοριχτών αναμένεται να κάνουν αρκετές ρίψεις σοκολάτας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ