ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση έξω από το Υπουργείο Υγείας (pics)

Ένταση έξω από το Υπουργείο Υγείας (pics)

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Υγείας. Εργαζόμενοι με συμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία στη χώρα προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτήριο, σηκώνοντας τα ρολά. Κατά τη διάρκεια της έντασης ένας από τους εργαζόμενους λιποθύμησε και έπεσε στα σκαλοπάτια του υπουργείου.

Ακούστε τη μαρτυρία:

Νωρίτερα:

«Οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών δουλεύουν! Εμείς γιατί όχι;», είναι το σύνθημα των εργολαβικών εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο να δηλώνει πως η κυβέρνηση οδηγεί στον δρόμο της ανεργίας 8000 εργολαβικούς εργαζόμενους (τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες και υπάλληλοι φύλαξης).

upourgeio 2

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι έβαλαν συρματόπλεγμα στην είσοδο και τοποθέτησαν "ματωμένες" νοσοκομειακές στολές, ενώ κάποιοι από αυτούς έκαψαν τις ποδιές τους θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν ότι βρίσκονται στην πυρά λόγω αυτής της κατάστασης.

nikol3

Παράλληλα, σε αυτοσχέδιους πάγκους έβαλαν κατσαρόλα, όπου μαγείρεψαν συμβολικά ρύζι μαζί με μακαρόνια καταγγέλλοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη πως «μας πετάει στο δρόμο εμάς και τις οικογένειες μας». Ακόμη, πάνω στο τραπέζι έχουν τοποθετήσει και μια σακούλα με φασόλια θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξουν ότι λόγω οικονομικής στενότητας το τραπέζι γεμίζει μόνο με φασολάδα και μακαρόνια.

nikol

Τραπεζοκόμοι καθαρίστριες και υπάλληλοι φύλαξης αναφέρουν πως γίνεται διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ και 8000 από αυτούς θα απολυθούν, καθώς μοριοδοτούνται με 300 μόρια οι άνεργοι, λαμβάνοντας προτεραιότητα.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

•να μην απολυθεί κανείς,

•την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται,

•μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους σημερινούς εργολαβικούς,

• νέες προσλήψεις με βάση τις αυξημένες ανάγκες στη Δημόσια Υγεία.

Οι εργαζόμενοι ζητούν επιπλέον συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Η συνάντηση με το υπουργό, εφόσον πραγματοποιηθεί, αναμένεται να κρίνει και το εάν θα ακολουθήσει μετά από εδώ πορεία προς το Μαξίμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ