ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο:Δάσκαλοι συμπαραστέκονται στα προσφυγόπουλα (vid)

Ωραιόκαστρο:Δάσκαλοι συμπαραστέκονται στα  προσφυγόπουλα (vid)
seleo

Δάσκαλοι από διάφορα σχολεία του Ωραιοκάστρου συγκεντρώθηκαν, σήμερα, στο 1ο δημοτικό, πιστοί στο "ραντεβού" συμπαράστασης που είχαν δώσει στους συναδέλφους τους στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και τα προσφυγόπουλα που φοιτούν εκεί.

Πέντε προσφυγόπουλα προσήλθαν χωρίς προβλήματα και σήμερα -όπως χθες- στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιόκαστρου, όπου τους υποδέχθηκαν με θέρμη οι δάσκαλοι, και άρχισαν να παίζουν στην αυλή με τα υπόλοιπα παιδιά, συνθέτοντας μια "εικόνα πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες ημέρες", όπως επισήμανε, σε δηλώσεις του, ο διευθυντής του σχολείου Σωτήρης Σκανδάλης.

"Η σημερινή είναι μια πρωτοβουλία που βάζει τέλος σε οποιοδήποτε ερώτημα έχει να κάνει με τη στάση και θέση των δασκάλων. Η θέση των δασκάλων αποτυπώνεται ξεκάθαρα: είναι με τα παιδιά όλου του κόσμου, απ' όπου κι αν προέρχονται, ό,τι γλώσσα κι αν μιλούν, ό,τι κι αν πιστεύουν, ό,τι χρώμα κι αν έχουν", τόνισε ο κ. Σκανδάλης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 5ου δημοτικού Ωραιοκάστρου, που στεγάζεται στο Μελισσοχώρι, Νίκος Μοσχόπουλος, σημείωσε: "είμαστε εδώ βεβαίως για τα ελληνοπούλα, βεβαίως όμως είμαστε εδώ και για τα παιδιά που υπήρξαν θύματα ενός βίαιου πολέμου".

πηγή video: seleo.gr

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Υπαίθρου του νομού Θεσσαλονίκης, Περίανδρος Πετρόπουλος τόνισε την ανάγκη να μείνουν όλοι μακριά από ακραίες συμπεριφορές και ξεκαθάρισε πως "πάγια θέση του Συλλόγου είναι ότι τα σχολεία μας πρέπει να είναι ανοιχτά σε όλα τα παιδιά του κόσμου".

Υπενθυμίζεται ότι ολιγομελής ομάδα της "Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου" διαδήλωνε τις προηγούμενες ημέρες κατά της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο, όπου και σήμερα υπήρχε αστυνομική παρουσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ