ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει σήμερα η πολύκροτη δίκη της Siemens

Αρχίζει σήμερα η πολύκροτη δίκη της Siemens
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σημαντική ημέρα η Παρασκευή 24/02 τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς αρχίζει έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια και μετά από μια αναβολή λόγω αδυναμίας μετάφρασης η δίκη της Siemens, σχετικά με τη σύμβαση 8002/97 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Πρόκειται για την υπόθεση με τη σύμβαση που υπεγράφη το 1997 ανάμεσα σε ΟΤΕ και Siemens από τον τότε υπουργό Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσο Μαντέλη, για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του με την προμήθεια ψηφιακών παροχών.

Βάσει των κατηγοριών, δόθηκαν ως μίζες μεγάλα ποσά ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ ως «μίζες» που τελικά φέρονται να απορροφήθηκαν από το έργο.

Στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί συνολικά 64 κατηγορούμενοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Απόντες από τη δίκη θα είναι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία και θα εκπροσωπηθεί από τον συνήγορο υπεράσπισής αλλά και ο πρώην οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, Χρήστος Καραβέλας, ο οποίος καταζητείται από το 2009.

Μεταξύ των κατηγορουμένων θα είναι και ο Θεόδωρος Τσουκάτος (φωτό), άλλοτε δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '90.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ