ΕΛΛΑΔΑ

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Νίκου Κούνδουρου (pics&vids)

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Νίκου Κούνδουρου (pics&vids)

Στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Α’ Νεκροταφείο τελέστηκε η κηδεία του Νίκου Κούνδουρου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών, παρουσία της οικογένειας, συγγενών, φίλων και πολλών πολιτικών προσώπων. 

Η σύζυγός του Σωτηρία και τα παιδιά του, Σήφης και Διαλεχτή, συνόδευσαν τον σκηνοθέτη στην τελευταία του κατοικία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος ήταν μεταξύ των πολιτικών προσώπων που παραβρέθηκαν.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη η κηδεία του σπουδαίου Έλληνα σύγχρονου σκηνοθέτη έγινε με δημόσια δαπάνη.

tsipras
theodorakis

voutsis

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβορριάς, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος.

khdeia7

Αντί στεφάνου, η οικογένεια εκδήλωσε την επιθυμία της όσοι θελήσουν να καταθέσουν δωρεές στην «Κιβωτό του Κόσμου» και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

khdeia
khdeia3

Στην κηδεία του Νίκου Κούνδουδου παραβρέθηκαν ακόμη ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Παντελής Βούλγαρης, η Ιωάννα Καρυστιάνη, η Όλγα Μαλέα, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, και πολλοί άλλοι.

khdeia4
khdeia5
kkhdeia2
khdeia4 copy
khdeia filis
khdeia glezos
khdeia tsipras

Διαβάστε επίσης:

Η άφιξη του Τσίπρα στην κηδεία του Νίκου Κούνδουρου (pics&vid)

O Nίκος Κούνδουρος με δικά του λόγια: «Είμαι ό,τι έχω ξεχάσει»

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Νίκου Κούνδουρου το Σάββατο

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποχαιρετά τον Νίκο Κούνδουρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ