ΕΛΛΑΔΑ

Απόκριες 2017: Ένας παραδοσιακός γάμος στήθηκε στην Λάρισα (pics)

Απόκριες 2017: Ένας παραδοσιακός γάμος στήθηκε στην Λάρισα (pics)
Ηλίας Σκυλλάκος/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Μπουλούκια» μεταμφιεσμένων τριγύρισαν στην Λάρισα στα πλαίσια των εορτασμών του καρναβαλιού.

Στη Λάρισα δεν υπήρξε Καρνάβαλος και παρέλαση με άρματα, όπως σε άλλες πόλεις, αλλά θίασοι μεταμφιεσμένων, τα περίφημα μπουλούκια, που τα συνόδευσαν μουσικοί με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά, ξεσηκώνοντας την πόλη.

Τα μπουλούκια λίγο μετά τις 11:30, πορευτήκαν στο κέντρο της πόλης με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και κατέληξαν λίγο μετά τις 13:30 στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου στήθηκε ένα μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι, ενώ παρουσιάστηκαν χοροί και αναπαραστατικά έθιμα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι, καμήλα κ.λπ).

Σε μια πλευρά της πόλης από νωρίς το πρωί στήθηκε ένας παραδοσιακός γάμος με έντονο αποκριάτικο και χιουμοριστικό στοιχείο.

17675312

«Στολίσαμε τη νύφη, το μυστήριο έγινε και στήσαμε ένα μεγάλο γλέντι με χορούς και μουσικές στο κέντρο της Λάρισας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χορίαμβος Νίκος Σαμαρίνας, περιγράφοντας το αποκριάτικο δρώμενο που υλοποίησε το μπουλούκι του συλλόγου.

17675314
17675315

Αντίστοιχα και ο Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας, αναβίωσε το έθιμο της καμήλας, και ένα μπουλούκι με συνοδεία οργάνων χόρεψε στους πεζόδρομους της πόλης. Πόντιοι και Αργιθεάτες, αλλά και ο Σύλλογος Φιλιππούπολης με τις δικές τους ιδιαίτερες στολές έστησαν το δικό τους γλέντι στη κεντρική πλατεία της Λάρισας και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

17675311
17675317
17675318

πηγή φωτογραφιών: Ηλίας Σκυλλάκος/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Απόκριες 2017: Κόμισσες και κόντηδες βολτάρουν στην Κέρκυρα (pics)

Πάτρα: Επίσημη πρώτη για τα Καρναβαλικά άρματα

Απόκριες 2017: Τα ήθη και τα έθιμα στη Λάρισα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ