ΕΛΛΑΔΑ

Τα 8 «μυστικά» που εξετάζει η αστυνομία για το τραγικό τροχαίο

Τα 8 «μυστικά» που εξετάζει η αστυνομία για το τραγικό τροχαίο
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τα αίτια για τα οποία ο 24χρονος οδηγός της Porsche, γιος του γνωστού επιχειρηματία, έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να μπει στο πάρκινγκ και να προσκρούσει στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας, αναζητούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας.

Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του πάρκινγκ αποτελεί βασικό οδηγό για τις έρευνες. Η Porsche κινείτο με τεράστια ταχύτητα σε πλάγια θέση -μια σαν «βόμβα», η οποία έπεσε πάνω στο όχημα της οικογένειας.

Από θαύμα σώθηκε ο 41χρονος πατέρας, ο οποίος για λίγα δευτερόλεπτα πρόλαβε να βγει από την τουαλέτα, πριν τυλιχτεί και αυτή στις φλόγες. Στο βίντεο απεικονίζεται να πιάνει με απόγνωση το κεφάλι του βλέποντας τη φωτιά να καίει τα πάντα γύρω του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, πηγές από την Τροχαία, επισημαίνουν ότι τα επόμενα βήματα των ερευνών επικεντρώνονται στην εύρεση της αιτίας απώλειας ελέγχου της Porsche και αφορούν:

1) Στην ταχύτητα της Porsche (στο μικροσκόπιο θα μπουν ο εγκέφαλος του οχήματος, ίχνη φρεναρίσματος αν υπάρχουν, εικόνα από κάμερες πριν από το σημείο της πρόσκρουσης, καταθέσεις οδηγών που κινούνταν στην εθνική οδό, πορίσματα πραγματογνωμόνων).

2) Εμπλοκή άλλου οχήματος, ενδεχόμενο πρόσκρουσης πριν από την απώλεια ελέγχου.

3) Προσπέραση από δεξιά ή απότομη αλλαγή κατεύθυνσης με υψηλή ταχύτητα (τυχόν επικίνδυνοι ελιγμοί).

4) Κλατάρισμα ελαστικού, ολισθηρότητα οδοστρώματος, αιφνίδια αδιαθεσία οδηγού ή χρήση κινητού τηλεφώνου.

5) Κατάσταση του οχήματος, σύστημα διεύθυνσης (κατάθεση ιδιοκτήτη και υπαλλήλων συνεργείου συντήρησης).

6) Κατάσταση οδηγού-συνοδηγού (ιατροδικαστική, τοξικολογικές-ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις αλκοόλ).

7) Ξαφνική απώλεια ορατότητας από καπνό εξάτμισης ή σπρέι νερού προπορευόμενου οχήματος.

8) Από το υπουργείο Μεταφορών θα ερευνηθεί αν είχε άδεια ικανότητας οδηγού, ακόμη και αν είχε οδηγήσει ξανά αυτό το γρήγορο σπορ αυτοκίνητο.

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την μοιραία Porsche

Την ίδια στιγμή, μαρτυρίες από διερχόμενους οδηγούς κάνουν λόγο για όχημα που προσπερνούσε σαν σταματημένα αυτοκίνητα που έτρεχαν με 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί απεικονίζεται ένα αυτοκίνητο να περνάει από το σημείο της σύγκρουσης 12 δευτερόλεπτα μετά το τραγικό περιστατικό. Οι Αρχές θα αναζητήσουν τον οδηγό για να του πάρουν κατάθεση, καθώς θεωρούν ότι πιθανότατα είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την Πόρσε πριν εισέλθει σε πλάγια θέση εκτός ελέγχου στο μοιραίο πάρκινγκ. Οπως προκύπτει από τις έρευνες, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το τελευταίο που δέχθηκε προσπέραση από την Πόρσε.

Διαβάστε επίσης

Τι δείχνουν οι κάμερες για την ταχύτητα της Porsche - Τραγική φιγούρα ο πατέρας

Τα πρώτα λόγια του πατέρα για το τροχαίο στην Αθηνών Λαμίας – Ο περίεργος καπνός στην Porsche

ΔΗΜΟΦΙΛΗ