Εκατοντάδες τα τροχαία τον Φεβρουάριο στην Αττική
Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν σοβαρά και 485 ελαφρά, σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο 2017, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Συνολικά, σημειώθηκαν 432 τροχαία με 511 παθόντες.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Παράλληλα, η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και τους επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 27.792 παραβάσεις από τις οποίες οι 886 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
-924 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 95 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
-2.324 παραβάσεις ορίου ταχύτητας
-637 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
-1.493 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου
-801 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
-1.546 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους
Στα χέρια του Τραμπ η επιλογή: Ποικίλλουν οι εισηγήσεις για την έξοδο από τον πόλεμο στο Ιράν
17:14
Κώτσηρας: Σημαντικές μειώσεις φόρων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τον ΕΝΦΙΑ
17:02
Μακρόν: «Δεν συμμετέχουμε σε αποστολή πλοίο στο Ορμούζ - Διατηρούμε καθαρά αμυντική στάση»
17:01
«Έρχεται σιβηρική εισβολή» - Η προειδοποίηση Τσατραφύλλια για την απότομη αλλαγή του καιρού
16:51