ΕΛΛΑΔΑ

ΑΓΕΕΘΑ: Δεν θέλουμε να προκύψει ένταση στο Αιγαίο

ΑΓΕΕΘΑ: Δεν θέλουμε να προκύψει ένταση στο Αιγαίο
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τις προκλήσεις που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στα νησιά του Αιγαίου. «Δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο, είμαστε πόλος σταθερότητας», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε πως «η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο ''θερμό'' σημείο του πλανήτη. Δεν θέλουμε να προκύψει ένταση στο Αιγαίο. Η περιοχή είναι αρκετά δύσκολη και η κατάσταση αντιμετωπίζεται με δυσκολία, αλλά το θέμα είναι η χώρα να σταθεί πόλος σταθερότητας».

Όπως διευκρίνισε ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να είναι έτοιμες για την αποστολή τους και να προσφέρουν ασφάλεια. Ο τρόπος που δουλεύουν είναι συντονισμένος και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όλα αντιμετωπίζονται με σύνεση όλες τις καταστάσεις για να βρεθεί μια σωστή λύση σε κάθε περίπτωση. Οι δυνάμεις σχεδιάζουν το μέλλον για το καλύτερο.

Σχετικά με το προσφυγικό ο Ευάγγελος Αποστολάκης ξεκαθάρισε πως είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο. «Εμείς συνεχίζουμε να βοηθάμε στη συντήρηση των δομών, καθώς συνεχίζεται να γίνεται αυτή η προσφορά», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ