ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Το βαρομετρικό «Γαλάτεια» χτυπά την χώρα από το βράδυ της Δευτέρας

Καιρός: Το βαρομετρικό «Γαλάτεια» χτυπά την χώρα από το βράδυ της Δευτέρας
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Σημαντική επιδείνωση με διάρκεια τριών ημερών θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας 06/03. Συγκεκριμένα, το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, η «Γαλάτεια», θα κινηθεί από την Αδριατική προς το Ιόνιο, όπου θα παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη 09/03, φέρνοντας πολλή βροχή, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. 

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού

Δευτέρα 06/03

Καιρός: αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πιθανόν το ανατολικό αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Tα φαινόμενα το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νοτιά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

xartis1

Τρίτη 07/03

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χωρά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Τέταρτη 08/03 και Πέμπτη 09/03

Καιρός: σε όλη τη χωρά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα, που πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά στα δυτικά και τα νοτιά θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νοτιά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, που από το απόγευμα της πέμπτης και από τα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Παρασκευή 10/03

Καιρός: σε όλη τη χωρά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν στα ανατολικά κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση στα βόρεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ