ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Πώς απατεώνας χρησιμοποιούσε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου στις «δουλειές» του

Αποκλειστικό: Πώς απατεώνας χρησιμοποιούσε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου στις «δουλειές» του
eurokinissi/φωτογραφία αρχείου

Το όνομα της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, είχε φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιεί ένας απατεώνας, ο οποίος έπειθε τα θύματά του ότι η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός ήταν αρχηγός ενός οργανωμένου κυκλώματος δικαστών και μπορούσε να επέμβει για να πέσουν «στα μαλακά» κατηγορούμενοι σε κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών και όπλων.

Μάλιστα στις τηλεφωνικές συνομιλίες, της είχε δώσει τον κωδικό «θεία» ή «Σμαράγδα». Ο απατεώνας ζητούσε χιλιάδες ευρώ από τα θύματά του και έλεγε ότι τα ζητούσε δήθεν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας ιδιοκτήτης καταστήματος όπλων είπε σε έναν ιδιώτη πελάτη του, ότι τα όπλα που του είχε δώσει για να πουλήσει, έπεσαν σε λάθος χέρια και θα χρειαστούν 160.000 ευρώ για να μην μπλεχτεί και ο ίδιος.

Στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις φαίνεται να του λέει:

Οπλουργός: «....η "θεία" δίνει και παίρνει, τώρα ειδικά που έγινε προεδρίνα... τώρα μιλάει παντού. Αυτή δίνει εντολές ...εγώ αυτή θα πάρω να της το πω το βράδυ για το θέμα σου. Ό,τι ξέρεις κάτι, ο άνθρωπος θα δώσει άλλα 25.000 ευρώ μέχρι να φτάσει στα 67.000 ευρώ ...»

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο οπλουργός και το θύμα είχαν συναντηθεί και σε καφετέρια, όπου του είπε για πρώτη φορά για τη δήθεν γνωριμία του με την κ. Θάνου, την οποία μάλιστα παρουσίασε σαν συγγενή της συντρόφου του.

Στη συνάντηση εκείνη μάλιστα ο οπλουργός έδειξε μια φωτογραφία της κ. Θάνου στο κινητό του, την οποία προφανώς είχε κατεβάσει από το ίντερνετ και του είπε:

-Οπλουργός «....τη βλέπεις τη θεία; Έγινε και προεδρίνα του Αρείου Πάγου».

-Θύμα: «...Η Σμαράγδα είναι αυτή;»

-Οπλουργός: «.. Ναι...»

-Θύμα «... γιατί τη λες Σμαράγδα ;»

-Οπλουργός «... αυτός είναι ο κωδικός της στις δουλειές».

Σύμφωνα με την δικογραφία, στην κατάθεσή του το θύμα είπε «ο οπλουργός μου είπε ξεκάθαρα ότι η "θεία" καθαρίζει για κυκλώματα εμπορίας όπλων και ναρκωτικών και μοιράζονται τα λεφτά. Μάλιστα, μου είπε ότι θα καθάριζε έναν τύπο με 100.000 ευρω».

Ο απατεώνας πάντως ενέπλεκε με θράσος και άλλους δικαστικούς στις απάτες του, όπως τον εισαγγελέα που είναι προϊστάμενος υποθέσεων οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας, δυο εισαγγελείς, έναν στην Αθήνα και έναν στον Πειραιά, και πολλούς αστυνομικούς, κυρίως της Ασφάλειας Αττικής.

Μιλώντας στο CNN Greece στέλεχος της Κατεχάκη έλεγε ότι πολύ συχνά απατεώνες, όταν θέλουν να ρίξουν στα δίχτυα τους τα θύματά τους, χρησιμοποιούν ονόματα δικαστικών, χωρίς φυσικά αυτοί να έχουν την οποιαδήποτε σχέση. Γι αυτό και ο κόσμος θα πρέπει να προσέχει και να μην πέφτει σε τέτοιου είδους απάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ